Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
28/08/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/08/2023 16:00

Amerikaanse betalingsgigant kondigt samenwerking met Ripple aan

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple boekt wéér grote winst in XRP rechtszaak, koers schiet omhoog

Foto: Grey82/Shutterstock

Het wereldwijde betalingsbedrijf Western Union gaat zich wagen aan cryptocurrencies. Actief in meer dan 200 landen is Western Union een gevestigde en gerespecteerde speler in de wereld van internationale geldtransfers. Hun interesse in Ripple’s technologie kan positieve gevolgen hebben voor de acceptatie van cryptocurrencies en blockchain.

Tijdens een conferentie voor analisten onthulde de CEO van het bedrijf, Hikmet Ersek, dat XRP de crypto naar keuze is. Western Union gaat daarbij een langdurige samenwerking aan met Ripple en wordt er al actief onderzoek gedaan naar verschillende integraties en innovaties. Een van die innovaties is xRapid en is ontwikkeld voor snelle internationale banktransacties. Financiële instellingen gebruiken de technologie omdat het de kosten van transacties aanzienlijk kan verlagen. Ripple’s CEO, Brad Garlinghouse, benadrukt dat XRP transacties sneller zijn dan die van zijn grotere broer, bitcoin (BTC).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Saudi Arabië gaat ook met Ripple in zee

Western Union is niet het enige bedrijf dat de samenwerking met Ripple aangaat. Zelfs de monetaire autoriteit van Saudi Arabië heeft ook een overeenkomst gesloten met Ripple. In het specifiek gaat het land aan de slag met de XCurrent blockchain-software van het bedrijf. xCurrent is Ripple’s bedrijfssoftware oplossing gebaseerd op het Interledger Protocol (ILP). Het maakt realtime communicatie tussen banken mogelijk.

Advertentie

Komt XRP weer uit de dip?

Als Western Union succesvol gebruikmaakt van Ripple’s technologie, kan dit leiden tot een grotere acceptatie van XRP. Dit kan op zijn beurt de vraag naar en het gebruik van XRP vergroten, wat de koers positief kan beïnvloeden.

XRP kan het positieve nieuws goed gebruiken nadat het een aanzienlijke daling ervoer tijdens de crash op 17 augustus. Waarbij de prijs een aantal weken terug nog piekte tegen $0,93 staat de prijs op het moment van schrijven op $0,52, daarmee lijkt de opwinding die volgde op rechter Analisa Torres haar besluit af te nemen. 

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Gratis XRP via Anycoin Direct

Het is een uitstekende manier om de cryptowereld te verkennen en te profiteren van Ripple’s recente juridische overwinning. Meld je hier aan bij AnyCoin Direct om 25 XRP gratis te ontvangen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie