Simon Bosch Simon Bosch
19/09/2023 17:21 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2024 15:13

Crypto dilemma: XRP of Ripple aandelen, wat is beter?

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
El fundador de Ethereum, entusiasmado con XRP en un vídeo antiguo

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

De rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission is nu al bijna drie jaar gaande, maar langzaam maar zeker loopt deze op zijn einde. Bij Ripple heerst optimisme, en er wordt zelfs gepraat over een toekomstige beursgang van het bedrijf. Op sociale mediaplatform X (voorheen Twitter) wegen investeerders alle mogelijkheden al af.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ripple veiliger, XRP hoger rendement?

Op X beschrijft Panos (@panosmek), een bekend lid uit Ripple’s achterban, waar je uit kunt kiezen. Hij houdt het vrij simpel. “Als je meer gelooft in Ripple en hun bedrijfsmodel, kies dan voor aandelen in Ripple. Als je meer gelooft in XRP en de XRPL, kies dan voor XRP.”

Momenteel kun je niet zomaar aandelen van Ripple kopen bij een reguliere aandelenbroker. Om te investeren in bedrijven die nog niet beursgenoteerd zijn moet je namelijk accredited zijn. Voor het investeren in Amerikaanse bedrijven houdt dit in dat je als individu een vermogen moet hebben van minimaal 1 miljoen dollar.

Flare Community schrijft in een reactie “Ik kan me voorstellen dat [aandelen in] Ripple een veiligere optie is, over een paar jaar is Ripple gigantisch! XRP is riskanter, maar met veel risico komen hoge rendementen. Als ik accredited was, dan had ik in beide geïnvesteerd.” Panos beaamt dit.

Ripple heeft al verschillende investeringsrondes gehad, waar over het algemeen institutionele investeerders aan mee doen. Of je liever in Ripple het bedrijf of in XRP investeert, hangt volgens de twee investeerders dus af van wat je verwacht van de markt en van hoeveel risico je wilt nemen.

Advertentie

Gaat Ripple naar de beurs?

Maar als de rechtszaak eindigt, dan zou dit wel eens kunnen veranderen. In 2021 verklaarde Yoshitaka Kitao, de Chief Executive Officer van de Japanse bank SBI Group, dat zowel Ripple-CEO Brad Garlinghouse als Ripple-bestuursvoorzitter Chris Larsen na de rechtszaak een beursgang willen. SBI Group is de grootste investeerder in Ripple’s aandeel.

Het plan om naar de beurs te gaan heeft het bedrijf al een tijd. Begin 2020 kondigde Ripple’s producthoofd Asheesh Birla aan dat jaar al naar de beurs te willen. Kennelijk gooiden de coronapandemie en de rechtszaak eind dat jaar veel roet in het eten.

Het plan ligt er dus al een tijd. Maar mocht de rechtszaak dit jaar eindigen, dan bestaat er een flinke kans dat de beursgang misschien sneller is dan je denkt. Dan zijn aandelen van Ripple gewoon te kopen via een ‘normale’ brokers zoals eToro, en net zo gemakkelijk als aandelen in andere grote Amerikaanse bedrijven.

Wil je investeren in aandelen? Maak via deze link een account aan bij eToro en betaal 0% commissie bij de aankoop van aandelen en frationele aandelen.

Uw kapitaal loopt gevaar. Er zijn andere kosten van toepassing. Ga voor meer informatie naar etoro.com/trading/fees.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
XRP stijgt 40% in
XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”
Advertentie