Ivo Melchers Ivo Melchers
05/03/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2023 06:00

Nieuw Ripple onderzoek: 97% van betaalbedrijven gelooft in crypto

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Encuesta de Ripple: 97% de las empresas de pago creen en criptomonedas

Foto: Paparacy/Shutterstock

Volgens een nieuw onderzoek van Ripple, het bedrijf achter de XRP-token, is de wereldwijde betalingsindustrie zeer bullish over het potentieel van crypto en de onderliggende blockchain om snellere en goedkopere transacties door te voeren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Vertrouwen in crypto is enorm

Ripple bracht op 2 maart namelijk in samenwerking met Faster Payments Council (FPC) een rapport naar buiten genaamd ‘Transforming the Way Money Moves’ over de mogelijkheden van crypto in de betaalindustrie. In totaal deden er 281 bedrijven, wat tevens abonnees van FPC zijn, mee aan de enquête bestaande uit 25 vragen. Deze vragen gingen over de voordelen van blockchain-betalingen, eigendom van digitale activa en gebruiksbelemmeringen. Het onderzoek is uitgevoerd in de eerste helft van 2022.

Volgens de onderzoeksresultaten geloofde maar liefst 97%, dat crypto en blockchaintechnologie een belangrijke rol zouden spelen bij het mogelijk maken van snellere betalingen in de komende drie jaar.

Echter is het belangrijk om het beperkte aantal deelnemers in je achterhoofd te houden bij het interpreteren van de onderzoeksresultaten. Met 281 respondenten is er namelijk geen sprake van een grootschalig onderzoek.

27% van de respondenten uit het Midden-Oosten en Afrika is van mening dat de meerderheid van de verkopers tegen 2024 cryptovriendelijk zal zijn. Volgens Ripple en FPC zou dergelijk optimisme in deze markten kunnen voortkomen uit crypto-oplossingen zoals mobiele betalingen en Central Bank Digital Currencies (CBDC’s).

Advertentie

Betalen met bitcoin

Meer dan 50% van de ondervraagden is van mening dat de meeste verkopers binnen één tot drie jaar cryptobetalingen zullen accepteren. Desondanks is het bij slechts 17% van hen mogelijk om op het moment met bitcoin (BTC) of andere cryptocurrencies te betalen.

In het rapport wordt opgemerkt dat de grootste barrières de onduidelijkheid in de regelgeving en beperkte acceptatie waren. Bijna 90% van de respondenten wees op onduidelijkheid in de regelgeving als de belangrijkste hindernis voor het accepteren van crypto-betalingen. Daartegenover wees 45% van de ondervraagden op de beperkte acceptatie als de grootste barrière.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie