Ivo Melchers Ivo Melchers
14/11/2023 12:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2023 13:10

Ripple baas voorspelt crypto toekomst

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple baas voorspelt crypto toekomst

Foto: Bernardo Ramonfaur/Shutterstock

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft tijdens de Ripple Swell conferentie een sneer uitgedeeld aan alle crypto-fanaten die pleiten voor een toekomst met uitsluitend hun favoriete blockchain. De baas van het bedrijf achter de XRP-munt voorziet een zogeheten ‘multichain-wereld’, wat verwijst naar de verwachting dat de toekomst vorm zal worden gegeven door verschillende netwerken die naast elkaar bestaan.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Crypto-ecosysteem met verschillende blockchains

Wellicht heb je weleens gehoord van zogeheten Bitcoin (BTC) maximalisten. Dit zijn mensen die heilig geloven in de toekomst van Bitcoin en alle andere crypto-projecten aan de kant schuiven. Zo’n beetje iedere gemeenschap van een cryptomunt beschikt over een groep maximalisten die van mening zijn dat de desbetreffende munt superieur is en zal blijven in de crypto-wereld.

Garlinghouse heeft in gesprek met Dan Murphy, een internationale correspondent van CNBC, gezegd dat hij actief ontmoedigt dat mensen uit de crypto-ruimte zichzelf presenteren als maximalisten. Volgens Garlinghouse zal de wereld in de toekomst gedomineerd worden door meerdere blockchains. Hij zei het volgende:

‘’Ik ben zeer optimistisch over veel verschillende ontwikkelingen in de cryptowereld. Ik ben zeker actief bezig met het ontmoedigen van mensen om maximalisten te zijn voor een bepaalde crypto. Het zal een wereld worden met meerdere blockchains.’’

Advertisement

Institutionele crypto adoptie

Naast het ontmoedigen van maximalisten sprak de CEO van Ripple ook over wat volgens hem de katalysatoren zijn die de institutionele adoptie van crypto verder kunnen stimuleren. Hij noemt twee factoren: duidelijke regelgevende kaders en wat hij omschreef als ‘gedemonstreerde bruikbaarheid’.

Wat betreft het eerste punt legde Garlinghouse uit dat hoewel de Verenigde Staten ongeveer 22/23 procent van het mondiale bruto binnenlands product vertegenwoordigt, het land ‘’ver achterloopt’’ als het gaat om regelgevers die duidelijke crypto-regels opstellen. Hij legde uit:

‘’De VS lopen ver achter bij het creëren van dergelijke kaders, vooral in vergelijking met plaatsen als Dubai. Je moet de raamwerken hebben om grote instellingen in staat te stellen deze te omarmen en deel te nemen.’’

Met het tweede punt benadrukt Garlinghouse het belang dat de bruikbaarheid van crypto aangetoond wordt in plaats van louter speculatie. Naar zijn idee moet speculatie niet het einddoel zijn, maar is juist de utility erg belangrijk voor institutionele adoptie.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement