Ivo Melchers Ivo Melchers
30/07/2023 15:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2023 15:02

Ripple: blockchain kan financiële instellingen $10 miljard besparen

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple zegeviert: Sleuteldocumenten onthuld in XRP rechstzaak

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Blockchain is een innovatieve technologie dat de ruggengraat vormt van de crypto wereld. Crypto enthousiastelingen zijn van mening dat het verschillende sectoren weleens op positieve wijze overhoop zou kunnen gooien. Zo zouden traditionele financiële instituties bergen aan geld kunnen besparen door de technologie in gebruik te nemen, blijkt uit een nieuw rapport van Ripple.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Blockchain maakt financiële processen goedkoper

Ripple, het bedrijf achter de XRP-token, heeft in een nieuw onderzoek in samenwerking met het US Faster Payments Council (FPC) op 29 juli een onderzoeksrapport uitgebracht waarin 300 finance-professionals verspreid over 45 verschillende landen zijn ondervraagd.

97 procent van de ondervraagde deelnemers – variërend van analisten tot directeuren en CEO’s – is ervan overtuigd dat blockchain technologie de komende drie jaar een cruciale rol zal spelen bij het faciliteren van snellere betalingssystemen. Bovendien was meer dan de helft van de participanten erover eens dat het belangrijkste voordeel van crypto het potentieel is om kosten te besparen.

In het rapport voorspelt fintech-analistenbedrijf Juniper Research dat het gebruik van blockchain in wereldwijde transacties zal resulteren in substantiële kostenbesparingen in de komende zes jaren. Naar schatting zal in het jaar 2030 wat dat betreft maar liefst 10 miljard dollar bezuinigd kunnen worden.

Het rapport wees erop aan dat er tegen 2030 een aanzienlijke toename van internationale betalingstransacties wordt verwacht, wat een enorme bijdrage aan de potentiële kostenbesparing van blockchain zou kunnen leiden. De blockchain maakt internationale transacties namelijk een stuk makkelijker en goedkoper.

Crypto betalingen

Terwijl het leeuwendeel van de deelnemers zeer overtuigd is van het potentieel van de blockchain, liepen de meningen daarentegen uiteen over de adoptiecurve van crypto-betalingen voor de komende jaren. 52 procent van de ondervraagden is er zeker van dat de meeste winkeliers binnen de komende drie jaar cryptobetalingen zullen invoeren. 17 procent denkt echter dat het komende jaar de adoptie in een dusdanig gevorderd stadium terechtkomt dat de meeste winkeliers digitale activa zullen aanvaarden. 29 procent is echter van mening dat het meer dan 3 jaar zal duren.

Deelnemers uit het Midden-Oosten en de Afrikaanse regio’s toonden het grootste vertrouwen wat dat betreft, waarbij 27 procent van hen geloofde dat de meeste winkeliers binnen een jaar digitale activa als betaalmethode zullen accepteren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Advertentie