Timo Bult Timo Bult
23/12/2021 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2021 17:01

Ripple CEO blikt terug: ‘een goed jaar voor XRP’

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple CEO blikt terug een goed jaar voor XRP

Foto: rafapress/Shutterstock

Nu het jaar er bijna op zit vond Ripple CEO Brad Garlinghouse het tijd om terug te kijken op een toch wel succesvol jaar voor XRP. Het bedrijf achter het project zit al lange tijd verwikkeld in een serieuze rechtszaak met de Securities and Exchange Commission (SEC), zoals vaak voorbijkomt in het crypto nieuws. Toch doet het netwerk het nog steeds goed, zo legt Garlinghouse uit in een reeks tweets.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Rechtszaak is een aanval op crypto in VS

Garlinghouse begint de reeks met de rechtszaak te benoemen. De rechtszaak is niet enkel een aanval op Ripple: “dit is een aanval op crypto in de VS,” aldus de CEO. Desalniettemin was het een goed jaar voor crypto in het algemeen. Garlinghouse tweette:

“2021 was een keerpunt voor crypto. Acceptatie en bewustzijn van de mogelijkheid om miljarden mensen in de wereldwijde financiële gemeenschap te brengen is nog nooit zo duidelijk geweest. Het was ongelooflijk om te zien dat er veel minder ‘maximalisme’ en veel meer bouwers bij de industrie kwamen.”

Ook voor Ripple was het een goed jaar. 25% van het dollarvolume op RippleNet kwam voort uit op XRP-gebaseerde on-demand liquidity (ODL) transacties, een dienst van het bedrijf. Het aantal transacties met ODL zou sinds het derde kwartaal van 2020 met 25x gestegen zijn, aldus de CEO.

Ripple CEO deelt sneer uit naar SEC voorzitter

En uiteraard deelt Garlinghouse ook nog even een sneer uit naar de voorzitter van de SEC, Gary Gensler. Die zou bijvoorbeeld niet meer ingaan op vragen over de juridische status van andere projecten als Ethereum terwijl de toezichthouder in het verleden juist wel duidelijke uitspraken deed over crypto-projecten. Garlinghouse concludeert:

“Crypto het “Wilde Westen” noemen is een farce – de meeste voldoen aan financiële regelgevers wereldwijd. Deze industrie mag niet worden gestraft voor het vragen om duidelijkheid en regelgeving die consequent wordt toegepast met een gelijk speelveld.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie