Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
27/05/2024 08:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2024 10:30

Ripple CEO haalt uit naar stablecoin Tether, markt reageert

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend

Foto: Muhammad Alimaki/Shutterstock

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, sprak zich onlangs uit over de stablecoin Tether (USDT). Daarbij kreeg hij aanzienlijke kritiek vanwege onder andere de CEO van Tether, Paolo Ardoino, en Samson Mow, de CEO van Jan3.

Garlinghouse sprak uit dat “de Amerikaanse overheid achter Tether aangaat.”. Hiermee suggereerde de Ripple CEO dat de overheid meer controle wil over stablecoin uitgevers die door de Amerikaanse dollar gedekte crypto’s uitgeven. Tether is volgens hem de grootste speler op deze markt.

Tether staat al een tijd onder druk en wordt beschuldigd van het niet goed auditeren of volledig dekken van hun stablecoins. Ook zijn er zorgen over het manipuleren van de markt waarbij het bedrijf USDT uit het niets creëert.

Biljoenenbedrijf blijkt fan van Solana en wakkert ETF-geruchten aan
Biljoenenbedrijf blijkt fan van Solana en wakkert ETF-geruchten aan

Hevige reacties

Paolo Ardoino reageerde op de uitspraken door Brad te beschuldigen van onwetendheid. Hij noemde Garlinghouse een “uninformed CEO”. Daarnaast gaf Samson Mow ook kritiek op Garlinghouse en zei dat hij de aanvallen aan de “XRP bots” moest overlaten, waarmee hij impliceert dat Garlinghouse’s opmerkingen ongegrond waren.

Brad Garlinghouse verdedigde zich door te zeggen dat hij Tether niet aanviel, maar juist benadrukte dat hij Tether als een enorm belangrijk onderdeel van het ecosysteem ziet.

Advertentie

Ripple’s eigen stablecoin

De kritiek van de Ripple CEO komt gedurende een periode dat het crypto bedrijf ook aan zijn eigen stablecoin werkt. Deze stablecoin, genaamd RLUSD, zal aanvankelijk beschikbaar zijn op de XRP en Ethereum (ETH) blockchains, met een geplande lancering later dit jaar.

David Schwartz, Chief Technology Officer (CTO) van Ripple, verklaarde dat de groeiende interesse in stablecoins en de toenemende kritiek op Tether de drijfveren waren voor de lancering. Ondanks concurrentie van Tether’s USDT en Circle’s USDC, die momenteel de stablecoinmarkt domineren, gelooft Ripple dat er ruimte is voor meerdere spelers.

De RLUSD stablecoin zal worden gedekt door contante dollars, kortlopende Amerikaanse staatsobligaties en andere gelijkwaardige activa. Ripple zal zorgen voor maandelijkse audits van deze reserves door een externe partij om transparantie en vertrouwen te waarborgen, en zo situaties zoals het Terra-fiasco te vermijden.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie