Thomas van Welsenes Thomas van Welsenes
27/06/2022 16:38 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2022 16:38

Ripple CEO wil buiten VS uitbreiden als het XRP rechtszaak verliest

Nieuws
Forbes respalda a Ripple en el caso legal de XRP contra la SEC

Foto: Migren art/Shutterstock

Volgens de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, is Ripple er klaar voor om XRP (XRP) uit te breiden buiten Amerika als het de rechtszaak met de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten verliest.

Tijdens de Collision conferentie in Toronto liet Garlinghouse zich uitvallen tegenover de zaak. Hier gaf hij aan dat zijn bedrijf zal gaan verhuizen buiten de VS als XRP de zaak verliest. De CEO zei hierop; “Het is niet dat we het kunnen, maar dat we het zullen doen.”

Ripple is verwikkeld in een juridisch gevecht met de SEC, die beweert dat het bedrijf de effectenwetgeving heeft omzeild door de XRP-cryptocurrency aan investeerders te verkopen. De SEC probeert vast te stellen of XRP al dan niet een effect is.

Ripple stelt echter dat dat het netwerk volledig gedecentraliseerd is, ondanks het feit dat Ripple zelf een enorme hoeveelheid XRP-tokens bevat. Ripple verwacht dat de zaak volgend jaar wordt afgerond. Garlinghouse heeft eerder verklaard dat de langlopende rechtszaak beter gaat dan verwacht.

Als Ripple verliest, zal het zijn activiteiten buiten de VS richten. Dit is in feite al in werking getreden sinds het bedrijf in december 2020 in conclaaf raakte met de SEC. Ripple heeft onlangs een kantoor onthuld in Toronto, Canada, met meer dan 150 ontwikkelaars en andere werknemers.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple rechtszaak heeft veel invloed of de gehele crypto-industrie

Jarenlang bekleedde XRP de nummer 3 plek op de crypto-ranglijst, net achter bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Ripple had sterke samenwerkingen opgebouwd met bekende banken en betalingsverwerkers. De rechtszaak vertroebelde echter de reputatie van het bedrijf en veel van deze bedrijven beëindigden hun samenwerking met Ripple. Daaropvolgend probeerde crypto exchanges snel van hun XRP af te komen en van hun platform te verwijderen.

Het winnen van de zaak zal in theorie goed zijn voor de groei van Ripple, omdat andere amerikaanse bedrijven weer moed zullen krijgen om met Ripple samen te werken. Een vertrek uit Amerika zou de groei van het bedrijf kunnen belemmeren, zoals Garlinghouse zelf al aangeeft is de VS de grootste economie op de wereld.

Industrie kenners hebben opgemerkt dat de zaak niet alleen het lot van het bedrijf zal beslissen, maar ook de toekomst van de bredere crypto-sector zal vormgeven door een precedent te scheppen voor de regelgevende behandeling van crypto-activa in de Verenigde Staten.

Als Ripple verliest, kan de uitkomst ook betekenen dat meer crypto bedrijven de VS verlaten naar andere vriendelijkere jurisdicties. Ondertussen is Ripple aan het onderzoeken om mogelijk tot de beurs te treden, zodra de rechtszaak van $ 1,3 miljard met de SEC is beëindigd.

Deel dit artikel
Thomas van Welsenes

Thomas investeerde in 2017 voor het eerst in Bitcoin. Tijdens de opvolgende bear market is hij zich volledig gaan verdiepen in blockchain-technologie en gaan geloven in de baanbrekende potentie ervan. Hij gelooft dat blockchain-technologie ons dagelijks leven zal veranderen en de wereld een stuk eerlijk zal maken.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Advertentie