Ivo Melchers Ivo Melchers
23/06/2023 11:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2023 11:30

Ripple groeit harder: Groen licht voor XRP in Aziatisch land

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple a otras criptomonedas: fuera de EE.UU.

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Velen uit de crypto community kennen Ripple niet anders als het bedrijf dat verwikkeld zit in de slepende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Al meer dan twee en een half jaar is de juridische strijd aan de gang en niemand weet wanneer er precies een punt achter het gevecht wordt gezet. De rechtszaak weerhoudt het bedrijf er echter niet van om uit te blijven breiden en terrein te winnen buiten de Verenigde Staten.

Het gevestigde crypto project liet gisteren in een tweet weten dat het goed nieuws heeft ontvangen van de autoriteiten in Singapore waardoor de XRP adoptie tot een hoger niveau getild kan worden.

Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF nieuws, Ethereum record & Ripple rechtszaak
Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF nieuws, Ethereum record & Ripple rechtszaak

Ripple krijgt groen licht

Ripple liet namelijk weten dat het ‘’in principe’’ goedkeuring heeft gekregen voor een zogenoemde Major Payments Institution License van de Monetary Authority of Singapore (MAS), de centrale bank en toezichthouder van het land. Hiermee krijgt het groen licht om digitale activabetalingen en tokenproducten aan te bieden in het land.

De toestemming opent de deuren voor hun dochteronderneming, Ripple Markets Asia Pacific, om het On-Demand Liquidity (ODL) product verder op te schalen. ODL is bedoelt om goedkope en directe internationale betalingen uit te voeren, zonder tussenkomst van banken.

De crypto grootmacht heeft de vergunning voor institutionele betalingen aangevraagd onder de Singaporese Payments Service Act.

Stu Alderoty, de chief legal officer van Ripple, legde uit dat de goedkeuring het klantenbereik van Ripple uit zal breiden:

‘’Deze voorlopige regelgevende goedkeuring van de MAS stelt ons in staat om onze vooruitstrevende klanten beter te ondersteunen die blockchain- en cryptotechnologieën willen aanscherpen om een meer inclusief en grenzeloos financieel systeem op te bouwen.’’

Crypto verhuizing

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, prees de Singaporese toezichthouder voor zijn ‘’pragmatische, op innovatie gerichte benadering’’ van crypto-gerelateerde diensten. Ook zei hij dat het land een ‘’prominente toegangspoort’’ zal bieden voor de bedrijfsactiviteiten van Ripple in de regio Azië-Pacific.

Alderoty merkte bovendien ook op dat het ‘’vroege leiderschap’’ van Singapore de weg vrijmaakt voor andere regelgevers die een ‘’duidelijk taxonomie- en licentiekader’’ willen ontwikkelen.

Deze uitspraken illustreren het enorme contrast met de regelgevende situatie in de Verenigde Staten. Terwijl de VS zich vijandig opstellen tegenover de crypto industrie lijken de alternatieven steeds aantrekkelijker te worden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
Een ETF voor XRP is meer dan welkom, zegt Ripple CEO Brad Garlinghouse
Ripple dumpt gigantische lading XRP tokens uit mei-reserves
Advertentie