Thom Derks Thom Derks
04/02/2023 16:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 10:39

Ripple kocht $8,4 miljard aan XRP sinds start van de rechtszaak

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple houders opgelet: analisten delen zorgen XRP koers

Foto: Tobias Arhelger/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter de XRP token, kocht sinds de start van de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor 8,4 miljard dollar aan XRP. De reden voor die gigantische aankopen van het bedrijf was om “de markt gezond te houden.”

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Vreemde beslissing van Ripple?

Het is nog maar de vraag of dat een slimme beslissing van Ripple is geweest. De rechtszaak tussen het bedrijf en de SEC draait immers om de vraag of de token kwalificeert als effect. Hiervan is in grote lijnen sprake als de uitgever van een financieel object er werk van maakt om de koers op te drijven.

In het geval van de aankopen van Ripple lijkt daar sprake van. Voor investeerders in het project is het natuurlijk een goede zaak, omdat het zorgt voor koersstijgingen. Zonder de steun van 8,4 miljard dollar van Ripple was de koers wellicht niet zo hoog geweest als vandaag.

Eerder deze week werd bekend dat Ripple gigantische hoeveelheden XRP verkocht in het vierde kwartaal van 2022. Nu blijkt dat het de opbrengsten van die verkopen gebruikte om op de publieke markten XRP in te kopen om de koers te ondersteunen.

Advertentie

De reden voor de XRP aankopen?

Ripple verkoopt de XRP tokens aan de klanten, die deze vervolgens gebruiken in de door het bedrijf gebouwde protocollen op de XRP Ledger. “Een gezonde markt voor XRP is nodig om de kosten en risico’s voor klanten te verlagen en Ripple speelt een verantwoordelijke rol in het liquiditeitsproces,” aldus Ripple in het kwartaalrapport van Q2 2020.

“Hoe meer financiële instellingen van RippleNet’s ODL service gebruikmaken, hoe meer liquiditeit er aan de markt voor XRP wordt toegevoegd. Dat gezegd hebbende, is Ripple een koper op de tweedehands markt en is het mogelijk dat we dat in de toekomst doorzetten tegen de marktprijzen,” zo valt er verder te lezen in het rapport.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie