Thom Derks Thom Derks
18/10/2022 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2022 10:30

Ripple krijgt belangrijke steun van TapJets in XRP rechtszaak met SEC

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
CEO de Ripple predice veredicto de juez en demanda contra XRP este año

Foto: Immersion Imagery/Shutterstock

Ripple krijgt vanuit verschillende hoeken steun in de belangrijke rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ditmaal gaat het om TapJets, een aanbieder van vluchten met private jets, die de XRP token gebruikt voor betalingen in het weekend.

XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

XRP betalingen in het weekend?

In een schrijfwerk aan de rechters, geeft TapJets aan dat ze in het verleden vaak problemen hadden als klanten in het weekend een vlucht probeerden te boeken. Die problemen kwamen vooral voort uit het feit dat het traditionele banksysteem op die momenten gesloten is en in principe geen transacties verwerkt.

Cryptocurrencies hebben het bedrijf enorm geholpen om dat probleem op te lossen en TapJets geeft aan dat met name XRP een populaire munt is onder zijn klanten. Op die manier fungeert XRP volgens TapJets als een vervanger voor fiatgeld.

TapJets zelf noemt XRP de oplossing voor het “vrijdagnacht probleem” waar het bedrijf in het verleden vaak tegenaan liepen. Nu is dat dus verleden tijd, want betalingen met XRP zijn snel en goedkoop. Alleen de volatiliteit zal soms lastig zijn voor de luchtvaartmaatschappij, maar daar zeggen ze in de brief weinig over.

Advertentie

De rechtszaak tussen Ripple en SEC

Ripple is al jaren verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De belangrijkste financiële toezichthouder van de wereld is namelijk van mening dat de XRP token als effect kwalificeert. Dit betekent dat er een bepaalde winstverwachting aan de token hangt, die het karakteristieken van een aandeel meegeeft.

Dat soort tokens of financiële producten mag je niet zomaar op de markt brengen, daarvoor heb je toestemming van de wetgever nodig en moet je aan allerlei eisen voldoen. Al die eisen zijn met name opgesteld om het grote publiek te beschermen tegen fraudeurs en oplichters.

De SEC is nu dus van mening dat Ripple een illegale effectenuitgifte heeft gedaan terwijl Ripple het tegenovergestelde probeert te bewijzen. Deze brief van TapJets zal daarom een welkome steun zijn.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie