Ivo Melchers Ivo Melchers
14/04/2023 18:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2023 18:00

Ripple lanceert liquiditeitsoplossing voor bedrijven, wat betekent dit?

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

Foto: Shutterstock/Daboost

Ripple, het bedrijf achter de XRP token, heeft op 13 april na een succesvolle pilot vorig jaar een liquiditeitsoplossing voor bedrijven gelanceerd om de kloof tussen crypto en fiat te overbruggen. De service werkt als een op zichzelf staande oplossing naast Ripple’s populaire liquiditeitsplatform voor grensoverschrijdende betalingen genaamd On Demand Liquidity (ODL).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Liquidity hub voor BTC en ETH

Volgens de officiële verklaring van Ripple is de liquiditeitshub na een uitgebreide stresstestcampagne nu officieel beschikbaar om de eerste generatie gebruikers aan boord te krijgen. Het is ontwikkeld vanuit een zakelijk oogpunt om digitale activa van verschillende market makers aan te bieden, waaronder crypto exchanges en vrij verkrijgbare over-the-counter tradings desks. Wanneer een zakelijke partner liquiditeit nodig heeft, kan hij deze uit deze grote pools van liquiditeit halen.

In eerste instantie zal de liquiditeitshub bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH), ethereum classic (ETC), litecoin (LTC) en de Amerikaanse dollar ondersteunen.

Opmerkelijk genoeg is er bij de productlancering geen melding gemaakt van XRP. In de meeste liquiditeitsproducten en -diensten die het fintech-bedrijf aanbiedt staat de eigen token centraal, met name bij de grensoverschrijdende liquiditeitsdiensten. XRP werd echter wel genoemd als een van de digitale activa in de pilotfase van het bedrijf.

De reden dat XRP is weggelaten zou kunnen worden toegeschreven aan de voortdurende rechtszaak van Ripple met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Advertentie

Voordelen voor bedrijven

Ripple heeft beweerd dat de liquiditeitsoplossing de operationele kosten van grootschalige transacties aanzienlijk zou verlagen. Dit wordt bewerkstelligd door de prijsstelling en liquiditeit van activaparen te optimaliseren.

De liquiditeitsoplossing elimineert de noodzaak om kapitaalposities voor te financieren om liquiditeit aan te trekken of transacties uit te voeren. De nieuwe service vermindert ingewikkelde beheervereisten voor meerdere platforms door organisaties in staat te stellen op één plek toegang te krijgen tot digitale activa. De service vergrendelt tevens optimale prijzen voor cryptocurrencies om bedrijven te beschermen tegen prijsschommelingen.

Brad Chase, hoofd van liquiditeitsproducten bij Ripple, benadrukte dat de lancering het resultaat is van jarenlange inspanningen om financiële oplossingen voor het B2B (business to business)-segment te bouwen:

‘’Liquidity Hub profiteert van alle zwaarbevochten lessen die Ripple heeft opgedaan door liquiditeit te verwerven van andere providers en op meerdere locaties voor ODL. Het combineert gebruiksgemak, krachtige betalingsintegraties, kostenbesparingen en meer in één enkel, schaalbaar, enterprise-grade platform.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie