Simon Bosch Simon Bosch
15/09/2022 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2023 11:42

Ripple medeoprichter gaat huizen in de ruimte bouwen

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple-medeoprichter McCaleb gaat huizen in de ruimte bouwen

Foto: Vectorpocket/Shutterstock

Er zijn maar weinig mensen die zo vroeg aan de wieg van de crypto-industrie hebben gestaan als Jed McCaleb. Eerst was hij medeoprichter van Ripple (XRP), en een paar jaar later startte hij met Stellar (XLM). Hij heeft dus nogal wat ervaring met grote projecten. Nu heeft hij een bedrijf opgericht dat dit wel erg letterlijk neemt, McCaleb wil namelijk woningen voor astronauten gaan ontwikkelen.

  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Ruimtewoningen van Jed McCaleb

Met zijn nieuwe bedrijf, genaamd Vast, wil McCaleb schaalbare ruimtewoningen ontwikkelen, zodat mensen ‘in de ruimte kunnen leven en werken’, schrijft het bedrijf in een persbericht. De naam past dus goed bij het idee; het moet mogelijk zijn om voor miljoenen mensen door het gehele zonnestelsel woonplekken te maken. McCaleb verklaart:

“Het zonnestelsel heeft een ongelofelijk grote hoeveelheid grondstoffen. Als we daar toegang tot zouden hebben, dan zou onze beschaving kunnen groeien en bloeien terwijl we onze planeet beschermen. Zodra er een grote bevolking in de ruimte is kunnen we er een industrie en infrastructuur voor maken om toegang te krijgen tot die grondstoffen. De ontwikkelingen in de raketindustrie moeten ervoor zorgen dat het haalbaar is om de voorzieningen de ruimte in te krijgen.”

Advertentie

Kunstmatige zwaartekracht in de ruimte

Veel details over hoe de ‘woningen’ eruit zullen komen te zien, zijn er nog niet, maar ze moeten betaalbaar zijn en kunstmatige zwaartekracht bieden. Laatstgenoemde is mogelijk door een groot structuur te bouwen die als een wiel om zijn eigen as heen draait. Op de website is een grote buis te zien met een hoop zonnepanelen eraan vast, alhoewel het niet duidelijk is of dat ook daadwerkelijk een ontwerp is dat wordt ontwikkeld.

Vast zegt een team van wereldklasse van ingenieurs te hebben, met onder andere voormalig SpaceX-vicedirecteur Hans Koenigsmann. Voor nu liever de ruimte dan meer cryptocurrencies voor McCaleb, dus. Hij is geen vreemde van ‘naar de maan gaan’, wellicht gaat hij dat nu letterlijk.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie