Ivo Melchers Ivo Melchers
07/11/2023 20:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2023 14:15

Ripple momentum: grootste XRP bezitters uiten hun vertrouwen

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple momentum: grootste XRP bezitters uiten hun vertrouwen

Foto: FellowNeko/Shutterstock

XRP, de cryptomunt van Ripple, steeg gisteren tot zijn hoogste prijs in meer dan drie maanden tijd. Dankzij enkele positieve ontwikkelingen van Ripple kwam de koers namelijk voor het eerst sinds eind juli weer boven de 0,73 dollar uit. Tegelijkertijd hebben de grootste wallets uit het XRP-ecosysteem een nieuwe mijlpaal bereikt, wat wijst op een groeiend vertrouwen in een rooskleurige toekomst.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe XRP mijlpaal

Crypto-analysebedrijf Santiment liet gisteren in een nieuw bericht op X, eerder bekend als Twitter, weten dat de wallets met een bezit van tussen de 100.000 en 1 miljard XRP-munten nu een recordhoogte van het circulerende aanbod in handen hebben.

Tegen de huidige XRP koers staat een bezit van 100.000 XRP gelijk aan 68.740 dollar. 1 miljard XRP daarentegen vereist een inleg van 687.400.000 dollar. Momenteel bezitten alle wallets die binnen deze range vallen maar liefst 45,78 procent van het huidige circulerende aanbod. Dit jaar is dit percentage nog nooit zo hoog geweest als nu.

Bovendien liet Santiment weten dat de prijsstijging van gisteren de grootste piek in de zogenoemde ‘social dominance’ teweeg had gebracht sinds halverwege juli. De social dominance wordt door Santiment gedefinieerd als het percentage discussies over het ene activa ten opzichte van de andere top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. In juli zorgde de gunstige uitspraak in de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor de enorme piek in social dominance.

XRP heeft zichzelf gisteren dus volop in de schijnwerpers gezet. Santiment schreef tot slot dat XRP in de afgelopen week 23 procent heeft gewonnen ten opzichte van bitcoin (BTC).

Advertentie

Positieve Ripple ontwikkelingen

Twee verschillende ontwikkelingen van vorige week stonden naar alle waarschijnlijkheid aan de basis van de recente prijsstijging van XRP. Ten eerste heeft de Dubai Financial Services Authority (DFSA) XRP goedgekeurd voor gebruik door bedrijven met een vergunning in het Dubai International Finance Centre (DIFC).

Ten tweede zal de centrale bank van Georgië, de National Bank of Georgia, het central bank digital currency (CBDC) platform van Ripple in gebruik nemen om zijn eigen CBDC, de digitale lari, te ontwikkelen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie