Ivo Melchers Ivo Melchers
07/11/2023 20:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2023 14:15

Ripple momentum: grootste XRP bezitters uiten hun vertrouwen

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple momentum: grootste XRP bezitters uiten hun vertrouwen

Foto: FellowNeko/Shutterstock

XRP, de cryptomunt van Ripple, steeg gisteren tot zijn hoogste prijs in meer dan drie maanden tijd. Dankzij enkele positieve ontwikkelingen van Ripple kwam de koers namelijk voor het eerst sinds eind juli weer boven de 0,73 dollar uit. Tegelijkertijd hebben de grootste wallets uit het XRP-ecosysteem een nieuwe mijlpaal bereikt, wat wijst op een groeiend vertrouwen in een rooskleurige toekomst.

XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering

Nieuwe XRP mijlpaal

Crypto-analysebedrijf Santiment liet gisteren in een nieuw bericht op X, eerder bekend als Twitter, weten dat de wallets met een bezit van tussen de 100.000 en 1 miljard XRP-munten nu een recordhoogte van het circulerende aanbod in handen hebben.

Tegen de huidige XRP koers staat een bezit van 100.000 XRP gelijk aan 68.740 dollar. 1 miljard XRP daarentegen vereist een inleg van 687.400.000 dollar. Momenteel bezitten alle wallets die binnen deze range vallen maar liefst 45,78 procent van het huidige circulerende aanbod. Dit jaar is dit percentage nog nooit zo hoog geweest als nu.

Bovendien liet Santiment weten dat de prijsstijging van gisteren de grootste piek in de zogenoemde ‘social dominance’ teweeg had gebracht sinds halverwege juli. De social dominance wordt door Santiment gedefinieerd als het percentage discussies over het ene activa ten opzichte van de andere top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. In juli zorgde de gunstige uitspraak in de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor de enorme piek in social dominance.

XRP heeft zichzelf gisteren dus volop in de schijnwerpers gezet. Santiment schreef tot slot dat XRP in de afgelopen week 23 procent heeft gewonnen ten opzichte van bitcoin (BTC).

Advertentie

Positieve Ripple ontwikkelingen

Twee verschillende ontwikkelingen van vorige week stonden naar alle waarschijnlijkheid aan de basis van de recente prijsstijging van XRP. Ten eerste heeft de Dubai Financial Services Authority (DFSA) XRP goedgekeurd voor gebruik door bedrijven met een vergunning in het Dubai International Finance Centre (DIFC).

Ten tweede zal de centrale bank van Georgië, de National Bank of Georgia, het central bank digital currency (CBDC) platform van Ripple in gebruik nemen om zijn eigen CBDC, de digitale lari, te ontwikkelen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie