Sander van Rijn Sander van Rijn
02/11/2023 17:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2023 14:53

Ripple: November historisch veelbelovende maand voor XRP koers

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple: November historisch veelbelovende maand voor XRP koers

Foto: Grey82/Shutterstock

Historische gegevens wijzen op een opvallende trend voor XRP, de cryptocurrency van het FinTech-bedrijf Ripple. Met november in het vooruitzicht staat XRP opnieuw in de schijnwerpers.

Volgens gegevens van CryptoRank heeft XRP een indrukwekkende prestatiegeschiedenis in de maand november. Met een gemiddeld maandelijks rendement van maar liefst 70,1% steekt XRP met kop en schouders boven de concurrentie uit.

Een ETF voor XRP is meer dan welkom, zegt Ripple CEO Brad Garlinghouse
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

XRP laat concurrentie achter zich

Zelfs bitcoin (BTC), de grootmacht in de crypto-wereld, kan hier met een gemiddeld rendement van 46,9% voor dezelfde periode niet aan tippen. Ethereum (ETH) blijft ver achter, met slechts 0,91% gemiddeld rendement in november.

Een mogelijke verklaring ligt in de historische gegevens. Deze tonen aan dat het vierde kwartaal van het jaar vaak winstgevend is geweest voor XRP-beleggers. Ook in 2023 lijkt dit geen uitzondering te worden, de prijs van XRP is namelijk al meer dan 20% gestegen sinds 1 oktober.

Advertentie

Belangrijke maand voor het bedrijf Ripple

Opvallend om te benoemen is het Ripple Swell-evenement dat dit jaar op 8 en 9 november plaatsvindt in Dubai. Het jaarlijks evenement van Ripple brengt opinieleiders en ecosysteempartners uit de blockchain- en crypto-industrie samen.

De verwachtingen zijn hooggespannen en de XRP-gemeenschap speculeert volop over mogelijke grote aankondigingen tijdens dit evenement. Naast het Ripple Swell-evenement trekt ook de langdurige rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de nodige aandacht.

Op 9 november, tevens de laatste dag van het evenement, staat er een belangrijke deadline gepland in deze juridische strijd. Ripple en de SEC moeten gezamenlijk een tijdschema voorstellen aan de rechtbank met betrekking tot het lopende geschil.

Bitcoin-oprichter was bewonderaar van Ripple, oude e-mails duiken op
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Huidige XRP koers

Beleggers houden hun adem in, in afwachting van de ontwikkelingen in november. XRP toont historisch gezien zijn kracht in deze maand, maar zal het opnieuw geschiedenis schrijven? Met het aankomende evenement en de deadline voor de rechtszaak in het vooruitzicht, zal de koers ongetwijfeld beïnvloed worden. Of XRP opnieuw in de schijnwerpers zal staan is de vraag.

Op het moment van schrijven komt de XRP koers net boven de $0,62 uit. Dit vertegenwoordigt een stijging van 3% voor de dag. Met een wekelijkse winst van 11,11% lijkt XRP de maand november sterk te beginnen.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie