Ivo Melchers Ivo Melchers
23/04/2024 11:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2024 11:11

Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’

Foto: Salivanchuk Semen/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter XRP, heeft gisteren de tegenaanval geopend op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De financiële waakhond eiste vorige maand een gigantische boete ter waarde van 1,95 miljard dollar in hun eindeloze juridische strijd, maar de crypto-gigant heeft nu zijn geanticipeerde bezwaar ingediend.

Heeft de XRP koers een bodem bereikt tegenover bitcoin?
Heeft de XRP koers een bodem bereikt tegenover bitcoin?

Ripple in de tegenaanval XRP-rechtszaak

Ripple zit al sinds eind 2020 verwikkeld in een rechtszaak met de SEC. De commissie beschuldigt Ripple van het verkopen van ongeregistreerde effecten. Alhoewel Ripple vorige zomer een grote overwinning behaalde, is er nog altijd geen punt achter de hardnekkige strijd gezet.

Eind maart kwam er een nieuwe wending in de rechtbanken. De SEC eist namelijk dat de rechter een astronomische boete van 1,95 miljard oplegt aan Ripple. Specifiek wil de SEC dat het cryptobedrijf 876 miljoen dollar betaalt die het verkreeg als onterechte winst, 198 miljoen dollar betaalt aan rente en nog een boete van 876 miljoen dollar. De SEC wil met het torenhoge bedrag een duidelijke waarschuwing afgeven aan de algehele crypto-industrie.

Gisteren heeft Ripple zijn bezwaar hierop ingediend bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het Zuidelijke District van New York.

Ripple’s chief legal officer, Stuart Alderoty, liet eerder vandaag op socialmediaplatform X weten dat Ripple zijn weerwoord tegen de voorgestelde miljardenboete van de SEC heeft ingediend.

De gigantische boete is volgens hem buitenproportioneel en toont aan hoe de SEC zich schuldig maakt aan machtsmisbruik. Hij schreef het volgende in zijn X-bericht:

“In een zaak waarin geen beschuldigingen (of bevindingen) van roekeloosheid of fraude waren, en waarin Ripple op belangrijke punten heeft gewonnen, is de eis van de SEC slechts meer bewijs van zijn voortdurende intimidatie tegen alle crypto in de VS.’’

Ripple houdt opgeheven hoofd

Ripple lijkt zich weinig zorgen te maken dat de rechter mee zal gaan met de eis van SEC. “We blijven erop vertrouwen dat de rechter deze laatste fase van de rechtsmiddelen eerlijk zal aanpakken,” zo eindigde Alderoty zijn bericht.

Vandaag zullen de partijen bijeenkomen om te overleggen over de noodzakelijke redactie voordat het bezwaar morgen openbaar wordt gemaakt.

Wanneer de genadeloze strijd ten einde komt, is nog altijd allerminst duidelijk. XRP-houders vierden in juli vorig jaar nog feest nadat de rechter had geoordeeld dat de secundaire verkoop van XRP niet onder de effectenwetgeving valt. De institutionele verkoop valt hier echter wel onder, en dat zorgt tot op de dag van vandaag nog voor veel onzekerheid.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
Advertentie