Sander van Rijn Sander van Rijn
12/09/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2023 18:00

Ripple versnelt overname na beveiligingsincident

Nieuws
Ripple annuleert plotseling belangrijke strategische overname

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple, het bedrijf dat bekend staat om zijn XRP crypto, kondigde onlangs de strategische overname van Fortress Trust aan. Fortress Trust had echter recent te maken met een beveiligingsincident. Een woordvoerder vertelt dat hierdoor de overname in een stroomversnelling kwam. Als onderdeel van de overname staat Ripple de gedupeerde klanten bij.

Hoewel Fortress Trust in een verklaring naar buiten bracht dat de getroffen accounts volledig zijn hersteld, leidde het voorval toch tot enige bezorgdheid bij de klanten.

Bijzondere crypto-oplichting met valse Elon Musk opgerold
Bijzondere crypto-oplichting met valse Elon Musk opgerold

Ripple staat gedupeerde klanten bij

Volgens een woordvoerder van Ripple zorgde het beveiligingsincident bij Fortress Trust voor een versnelde overname van het bedrijf. Echter werd er wel benadrukt dat beide partijen al eerder in gesprek waren over een mogelijke overname. De woordvoerder zei hierover:

“De gesprekken zijn vorige week in een stroomversnelling geraakt na het beveiligingsincident via een externe analytics-leverancier, maar deze mogelijkheid is op de lange termijn zinvol voor Ripple.”

Het beveiligingsincident bij Fortress Trust deed zich voor als gevolg van een inbreuk op de cloud-oplossing van een externe leverancier. In de verklaring van het bedrijf valt op te maken dat het incident niet direct geleid heeft tot het verlies van geld.

De woordvoerder van Ripple liet wel door schemeren dat er geen specifieke details worden verstrekt van de gedupeerde wallets of klanten. Dit zou kunnen duiden op een mogelijk verlies van crypto, alhoewel er geen exact bedrag wordt genoemd.

“Gelukkig was Ripple in de positie om snel in te grijpen en klanten te helpen, en zijn er geen inbreuken geweest op de technologie of systemen van Fortress. Fortress heeft de klanten onmiddellijk op de hoogte gebracht van het incident toen het gebeurde – zoals ze in hun tweets vermeldden.” 

Advertentie

Strategische zet van Ripple bij overname

De overname van Fortress Trust is een cruciale zet voor Ripple. Samen met de aankoop van het Zwitserse Metaco en het verwerven van een belang in de cryptobeurs Bitstamp, breidt Ripple zijn positie uit in de crypto-industrie.

Een groot voordeel en tevens strategische zet van Ripple bij de overname van Fortress Trust is een waardevolle Nevada Trust licentie. Met deze licentie in het bezit, krijgt het fintech bedrijf toegang tot belangrijke licenties.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Advertentie