Sander van Rijn Sander van Rijn
26/08/2023 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/08/2023 18:15

Ripple whale stuurt enorme hoeveelheid XRP naar crypto beurs

Nieuws
Grote crypto investeerder koopt gigantische hoeveelheid Chainlink

Foto: Rui Duarte/Shutterstock

Whale Alert, een bekend Twitteraccount dat grote blockchain transacties rapporteert, doet melding van een grote verplaatsing van Ripple (XRP). Volgens het bericht verplaatste de whale een ongekende hoeveelheid van 29,3 miljoen aan XRP naar het handelsplatform Bitstamp, één van Europa’s grootste cryptobeurzen. De waarde van de overdracht bedroeg meer dan 15 miljoen dollar.

Een aantal uren eerder verplaatste diezelfde whale ook al 13,8 miljoen XRP naar Bitso. De totale waarde van de twee overdrachten samen bedroeg meer dan 22 miljoen dollar.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grote uitverkoop van XRP ligt op de loer

Ondanks de enigszins positieve uitspraak voor Ripple in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), worstelt de XRP koers sindsdien om de opwaartse trend vast te houden.

Aanwijzingen suggereren dat de grote XRP whale van plan is om deze aanzienlijke hoeveelheid aan XRP te verkopen op de secundaire markt. Grote beleggers lijken namelijk te reageren op de laatste uitspraak van rechter Analisa Torres door hun XRP holdings te verkopen.

In deze uitspraak besliste de rechter in het voordeel van de SEC om in een vervroegd hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van juli. Deze laatste uitspraak heeft geresulteerd in een prijsdaling van XRP en had mogelijk een impact op de bredere crypto markt.

Na de scherpe daling van meer dan 15% in de afgelopen week, bereikte XRP opnieuw een steunniveau rond de $0,50 waar de digitale munt van Ripple nog steeds mee kampt. Indien de grote handelaren en whales besluiten om hun XRP te verkopen zal dit opnieuw grote gevolgen kunnen hebben voor de waarde van XRP.

Advertisement

Onrust in de rechtszaak en verwachte juryrechtszaak

De procedure tussen beide partijen heeft nog vele wegen te bewandelen. Eerder deze week ontstond er nog onrust in de rechtszaak doordat de SEC verschillende verzoeken indiende voor de opmerkelijke terugtrekking van drie advocaten. De Amerikaanse toezichthouder heeft inmiddels twee nieuwe advocaten aangenomen voor de verdere juridische ondersteuning in deze langslepende strijd.

Volgens eerdere berichtgevingen heeft rechter Torres laten weten dat de rechtbank van plan is om een juryrechtspraak in te plannen tegen Ripple in het tweede kwartaal van 2024. Gezien de kennisgeving bij het indienen van de verzuimdata door de SEC en Ripple Labs, zal de rechtszaak naar verwachting opnieuw doorgang vinden tussen eind april en half mei van volgend jaar.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement