Thom Derks Thom Derks
22/03/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2023 15:30

Ripple whales kopen 420 miljoen XRP in 30 dagen

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple annuleert plotseling belangrijke strategische overname

Foto: rafapress/Shutterstock

Het interessante aan crypto is dat de onderliggende technologie het mogelijk maakt om de munten tot in detail te analyseren. We kunnen op de blockchains van vrijwel alle projecten zien hoe de grootste investeerders van de industrie zich gedragen. In dit geval doen we dat voor de XRP munt van Ripple, die draait op de XRP Ledger. Uit nieuwe data van de XRPL blijkt dat het aantal whales de afgelopen 30 dagen fors is toegenomen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Whales kopen XRP

In totaal zijn er de afgelopen maand ongeveer 50 whales bijgekomen op het netwerk van Ripple. We spreken van een XRP whale als iemand tussen de 10 miljoen en 100 miljoen XRP bezit. Deze groep grote investeerders kocht de afgelopen 30 dagen ongeveer 420 miljoen XRP tokens, die bij elkaar een waarde dragen van ongeveer 155,4 miljoen dollar. Dat meldt analist Ali Martinez op basis van Santiment data:

Wat dat betreft lijkt het erop alsof de grote jongens (en meisjes) wel vertrouwen hebben in de XRP koers op de korte termijn. Het einde van de rechtszaak tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple lijkt in zicht. Deze whales lijken op het goed einde van de rechtszaak te gokken.

Advertentie

Kritiek vanuit de gemeenschap

Ripple is een project dat een ware haat-liefdeverhouding heeft met de rest van de crypto-gemeenschap. Het lijkt echt een project waarvoor maar twee smaken mogelijk zijn: je houdt ervan of je hebt er een hekel aan. Al voor de rechtszaak zag het project veel kritiek, voornamelijk omtrent de centralisatie van XRP.

Ook het feit dat Ripple wil samenwerken met de bankenindustrie valt niet bij iedereen in de smaak. Bitcoin werd ontworpen door Satoshi Nakamoto als een vervanging van het traditionele financiële systeem. Waar Bitcoin is geboren uit een soort afkeer tegen het traditionele financiële systeem, probeert Ripple dat systeem juist te versterken. In die zin wekt Ripple bij de echte bitcoin-puristen vaak een zekere afkeer op.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie