Simon Bosch Simon Bosch
06/03/2022 19:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2022 19:09

Ripple zal rechtszaak winnen of schikken, aldus advocaat

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple overwinning betekent niet dat XRP rechtszaak nu voorbij is

Foto: Vector-3D/Shutterstock

Ripple (XRP) is al sinds december 2020 verwikkeld in een juridisch conflict met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ripple-CEO Brad Garlinghouse geeft ons in een interview met Fox Business een korte update van de stand van zaken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto wordt verkeerd begrepen

Garlinghouse verklaarde dat er een hoop misinformatie rondgestrooid wordt over cryptocurrencies. Hij haalt aan dat de Amerikaanse Senator Elizabeth Warren voor crypto een andere standaard hanteert, en verwacht dat transacties met alle vormen van cryptovaluta naar bepaalde landen verboden wordt. Volgens hem is dat niet terecht.

Hij legde ook uit dat Ripple’s diensten niet gebruikt wordt om de sancties tegen Rusland onderuit te halen. SWIFT is ongeveer 50 jaar geleden opgezet om transacties in buitenlandse valuta gemakkelijker te maken. Toch is de techniek inmiddels oud, traag en duur. Het is ook een ‘knelpunt’ dat overheden gebruiken om andere landen sancties op te leggen. De sancties worden namelijk opgelegd aan de op- en afritten op platformen als SWIFT. Net als SWIFT moet ook Ripple zich houden aan deze maatregelen.

Crypto is volgens de Chief Executive Officer inmiddels geen ‘black box’ meer, zoals ten tijde van Silk Road. Ook liquiditeit speelt een belangrijke rol. Rusland verhandelde vóór de sancties ongeveer 50 miljard USD aan valuta per dag. De markt voor cryptovaluta komt daar niet eens bij in de buurt, volgens de topman. Hij noemt het argument dat de Russische top crypto gebruikt voor het ondermijnen van de sancties een vorm van clickbait is.

Advertentie

Rechtszaak mogelijk snel beëindigd

Over de rechtszaak zegt hij dat regulatoren crypto vergelijken met het Wilde Westen, terwijl dat niet (meer) zo is. Ook benadrukte Ripple’s CEO dat SEC-chairman Gary Gensler een paar dagen geleden heeft verklaard dat de SEC een aantal rechtszaken tegen crypto-bedrijven gaat verliezen. Het is niet duidelijk of Ripple hier ook onder valt. Wel zal de rechter ‘snel’ een beslissing moeten maken rondom wat belangrijke delen van de rechtszaak.

Ook van advocaat John Deaton komen wat positieve geluiden. Voormalig SEC-commissioner Jay Clayton was het enige hoofd van de SEC dat de speech van Bill Hinman heeft ingezien voordat deze gegeven werd. Een mogelijk verklaring is dat andere commissarissen andere tokens genoemd zouden kunnen hebben. Hij denkt dat de rechtszaak ofwel door Ripple gewonnen zal worden of dat de partijen zullen schikken.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie