Timo Bult Timo Bult
17/05/2023 05:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2023 05:10

Ripple zegeviert: Sleuteldocumenten onthuld in XRP rechstzaak

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple zegeviert: Sleuteldocumenten onthuld in XRP rechstzaak

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Ripple heeft een grote overwinning behaald in de XRP rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC). Rechter Analisa Torres heeft namelijk het verzoek van de SEC om een aantal belangrijke documenten te verzegelen afgewezen. Dit betekent dat de rechter deze documenten wil gaan gebruiken voor haar vonnis, wat een mogelijke positieve ontwikkeling zou zijn voor Ripple.

Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker – giga run voorspeld
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Hinman XRP documenten niet verzegeld

Om precies te zijn gaat het om de zogenoemde Hinman documenten. William Hinman is de voormalig SEC directeur van de corporate finance-divisie. In 2018 zou hij een speech hebben gehouden waarin hij zei dat ethereum (ETH) geen effect is.

Niet veel later klaagde de SEC Ripple dus aan, terwijl Ripple vindt dat XRP evenmin een effect is als ETH. Nu stelt de rechter Ripple in het gelijk: de Hinman document zijn relevant voor de uiteindelijke uitspraak en daarmee zijn het gerechtelijke documenten.

Dit betekent ook dat alle documenten die onderdeel zijn van dit pakket binnenkort publiekelijk beschikbaar komen. Een overwinning voor transparantie, aldus Ripple CEO Brad Garlinghouse:

“Weer een overwinning voor transparantie! Niet-gecensureerde e-mails van Hinman zijn binnenkort openbaar beschikbaar.”

Advertentie

Niet alles in het voordeel van Ripple

De rechter heeft ook een aantal andere moties beoordeeld. Twee moties van de SEC werden goedgekeurd waardoor namen en andere gevoelige gegevens in documenten wel worden gecensureerd. Daarnaast werd een motie van Ripple afgewezen.

In de afgewezen motie vroeg Ripple om bepaalde documenten te verzegelen, waaronder documenten waarin de XRP verkopen van Ripple uiteen worden gezet. Dit kan mogelijk juist in het tegendeel werken in de zaak.

Desalniettemin lijkt de consensus binnen de crypto-community te zijn dat de beslissing van de rechter omtrent de Hinman-documenten een grote overwinning is. Daarnaast wordt er gespeculeerd dat de rechter al een beslissing heeft genomen, onder andere door advocaat Jeremy Hogan:

“Is iemand anders die vandaag de SEC v. Ripple Order over “verzegeling” leest, opgevallen dat de taal leest alsof ten minste een groot deel van de Order on Summary Judgement [uiteindelijke beslissing, red.] al is opgesteld?”

XRP in 2024: Ripple’s rechtszaak en de verwachte impact op de koers
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

XRP koers reageert

De XRP koers reageerde, niet geheel onverwacht, positief op het nieuws. Vlak nadat het nieuws bekend werd begon de altcoin flink te stijgen. Op het moment van schrijven staat XRP 7,4% in de plus, waarmee het veruit het best presteert van de top 20.

Op het moment van schrijven komt de XRP prijs in euro daarmee uit op €0,42 op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie