Thom Derks Thom Derks
07/11/2022 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2022 11:30

SEC heeft kleine kans om XRP zaak tegen Ripple te winnen, zegt advocaat

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
CEO de Ripple predice veredicto de juez en demanda contra XRP este año

Foto: Immersion Imagery/Shutterstock

De favoriete advocaat van de XRP gemeenschap, Jeremy Hogan, heeft zich via Twitter opnieuw uitgelaten over de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ditmaal citeert Hogan zijn collega-advocaat John Deaton, die ruim 75.000 XRP-investeerders vertegenwoordigt in een zaak tegen de SEC die parallel loopt aan de rechtszaak van Ripple Labs.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Positief voor XRP

Volgens Hogan is het onwaarschijnlijk dat de SEC erin slaagt om ook maar één onderdeel van de cruciale Howey Test voldoende in zijn voordeel te onderbouwen. De Howey Test is de traditionele manier in de Verenigde Staten om te bepalen of een asset kwalificeert als effect (security) onder de Amerikaanse effectenwet.

Dat is in principe waar de hele zaak tussen Ripple en de SEC om draait. Volgens Hogan speelt de zaak van zijn collega John Deaton een belangrijke rol in deze ontwikkeling. Door de stemmen van deze duizenden investeerders te laten horen, lijkt de kans klein dat de rechter in hun nadeel beslist.

Het argument dat XRP-investeerders de token besloten te kopen vanwege beloftes van Ripple over een hogere toekomstige koers, lijkt volgens Hogan niet te bewijzen voor de SEC. Dat moet het uiteindelijk heel lastig voor de SEC maken om deze zaak in zijn voordeel te beslechten, wat goed nieuws is voor Ripple en XRP.

Advertentie

Expert laat SEC in de steek

Ook de expert van de SEC geeft toe dat hij waarschijnlijk tot een andere conclusie was gekomen, als hij eerder had geweten dat “XRP-investeerders de token niet kochten voor investeringsdoeleinden.” Deaton laat weten dat het vooral een falen van de SEC-expert is om vooraf geen enkele XRP-tokenhouder te ondervragen over zijn of haar motieven om de token te kopen.

Ripple heeft nu meer dan 3.000 bevestigingen van Deaton en het leger van XRP-tokenhouders die verklaren dat ze XRP niet gekocht hebben vanwege uitlatingen van Ripple. Hogan concludeert op basis van die informatie dat de SEC er niet in geslaagd is om de ‘bewijs-drempel’ te bereiken.

We moeten er echter rekening mee houden dat iemand als Deaton zelf een grote XRP fan en houder is en dus niet bepaald objectief is over de rechtszaak.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie