Roan Egberts Roan Egberts
05/07/2024 20:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2024 13:21

Waarom daalt ripple (XRP) zo hard vandaag?

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

De cryptomarkt wordt hard getroffen door flinke dalingen van cryptocurrencies. Ook ripple (XRP) heeft flink geleden en noteert dubbele procenten in het rood. Maar wat zijn de redenen dat de prijs zo hard daalt? Daar kom je achter na het lezen van dit artikel.

Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten

Laagste notering in 3 maand

XRP is de afgelopen maand met meer dan 20 procent gedaald. Om verder in te zoomen op de grafiek, zien we vandaag 5 juli een daling van maar liefst 10 procent. De prijs, rond de $0,381, is het laagste niveau sinds drie maanden.

De daling van XRP heeft te maken met de neerwaartse bewegingen van alle cryptocurrencies. Zo heeft bitcoin de afgelopen dagen bijna $10.000 aan waarde verloren en sleept het de altcoins mee naar beneden. Ook de reactie van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple’s verzoek heeft niet geholpen.

Advertentie

Enorme hoeveelheid verkopen

Misschien ben je het in de afgelopen dagen wel tegengekomen in het nieuws. De Duitse overheid die voor honderden miljoenen dollars aan bitcoin verkoopt. Het zou dan voornamelijk gaan om bitcoin die criminelen buit hadden gemaakt. In de foto hieronder is ook goed te zien dat de bitcoin-bezittingen van de Duitse overheid aan het afnemen zijn.

Daarnaast is de oud-crypto exchange Mt. Gox ook begonnen aan de teruggave van meer dan 140.000 bitcoins aan zijn schuldeisers. Dit heeft geleid tot veel angst onder de investeerders, want hoeveel van die bitcoin zal ook daadwerkelijk verkocht worden?

Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat

SEC blijft bij $2 miljard boete

Naast de hoeveelheid verkopen, heeft de SEC gereageerd op de indiening van Ripple’s verzoek om de boete van $2 miljard te heroverwegen. De SEC heeft het verzoek afgewezen en blijft bij dat de boete van $2 miljard rechtvaardig is.

Het is wel opvallend dat de SEC bij zijn standpunt blijft. De SEC verloor haar rechtszaak tegen Binance, nadat ze beweerde dat de verkoop van BNB op de secundaire markt de effectenwetgeving in de Verenigde Staten had overtreden. De SEC verloor ook een soortgelijk betoog tegen Ripple in 2023.

Ripple is het er in ieder geval nog steeds niet mee eens en had graag de boete naar $10 miljoen zien gaan. Desondanks heeft het standpunt van de SEC meer onzekerheid rondom XRP vergroot. Het heeft ertoe geleid dat XRP de afgelopen tijd meer dan 20 procent is gedaald.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie