Ivo Melchers Ivo Melchers
07/12/2023 19:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2023 17:50

XRP koers naar €23? Analist deelt voorspelling

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP koers naar €23? Analist deelt voorspelling

Foto: Golden House Images/Shutterstock

XRP, de cryptomunt van Ripple, wordt door veel crypto-investeerders als een pareltje voor de volgende bullmarkt beschouwd. Dit heeft te maken met een mogelijke gunstige afronding van de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die al sinds eind 2020 aan de gang is. Een prominente crypto-analist verwacht vuurwerk voor XRP de komende bullmarkt en heeft zijn ogen gericht op een prijs van 25 dollar.

XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”
XRP stijgt 40% in

XRP vormt driehoekspatroon sinds 2017

Het gaat hier om analist FieryTrading. Op 2 december heeft hij in een post op TradingView, een webgebaseerd platform voor financiële marktanalyse, een interessant patroon op de wekelijkse grafiek van XRP gedeeld.

De grafiek in kwestie is uitgezoomd zodat de prijsdata vanaf 2015 tot het huidige moment in kaart wordt gebracht. FieryTrading heeft een zogenaamd symmetrisch driehoekspatroon getekend dat al sinds 2017 in de maak is. Dit patroon wordt gekenmerkt door steeds lagere hoogtepunten en steeds hogere dieptepunten en weerspiegelt een toenemende consolidatie.

Dankzij het geschil met de Amerikaanse toezichthouder is het symmetrische driehoekspatroon intact gebleven de afgelopen jaren. De XRP koers is de vorige bullmarkt namelijk niet tot een nieuwe all-time high gestegen..

€23 XRP voorspelling, realistisch?

Nu XRP langzaam maar zeker richting het eindpunt van het patroon beweegt, licht er voor volgend jaar een grote uitbraak op de loer, waarbij de meest waarschijnlijke uitkomst een bullish beweging zal zijn. Dit heeft te maken met de gerespecteerde verwachting dat de aankomende Bitcoin (BTC) halving, die ergens rond april volgend jaar plaats zal vinden, net als in het verleden een nieuwe bullmarkt teweeg zal brengen.

FieryTrading heeft een ambitieus doel van 25 dollar, omgerekend 23,17 euro, vastgesteld voor XRP. Hij schrijft het volgende:

”Mijn koersdoel voor de uitbraak ligt 25 dollar. Dat is misschien te hoog, maar ADA heeft vorige cyclus ook een top gemaakt die 6x hoger lag dan de vorige, dus waarom niet?”

Het is belangrijk om bewust te zijn van het feit dat dit slechts de visie van een enkele analist betreft. Het is geen gegeven dat we volgend jaar een gigantische bullmarkt voorgeschoteld krijgen waarin XRP tot nieuwe hoogtes stijgt.

Bovendien is het nog afwachten hoe de juridische strijd met de SEC precies zal eindigen. In juli boekte Ripple al een grote overwinning, toen de rechter oordeelde dat de verkoop van XRP op beurzen niet onder de effectenwetgeving valt. Volgend jaar wordt hoe dan ook weer erg belangrijk voor Ripple en zijn bijbehorende cryptomunt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie