Ivo Melchers Ivo Melchers
14/11/2023 09:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2023 09:05

XRP koers ontploft na groot nieuws, maar eindigt in domper

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP koers ontploft na groot nieuws, maar eindigt in domper

Foto: Heerapix/Shutterstock

De gemeenschap van XRP, de cryptomunt van Ripple, raakte gisteravond kortstondig in een staat van opwinding toen naar buiten werd gebracht dat BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, een eerste stap richting een aanvraag voor een XRP beursfonds zou hebben gedaan. De XRP koers maakte een gigantische sprong, maar al snel bleek het om fake nieuws te gaan.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

BlackRock bevestigt fake XRP nieuws

Iets na 21:30 uur werden er formulieren verspreid die suggereerden dat BlackRock zijn ‘iShares XRP Trust’, ofwel een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor XRP, in Delaware, bij de Department of State Divisions of Corporation, zou hebben geregistreerd. De documentatie bevatte tevens de naam van de directeur van BlackRock, Daniel Schwieger, en het adres van de vermogensbeheerder.

Een dergelijke stap ging zowel in juni als vorige week voorafgaand aan een officiële spot ETF-aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In juni had het betrekking op een bitcoin (BTC) beursfonds en vorige week ging het om een ethereum beursfonds.

Na iets meer dan een halfuur haalde Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas het nieuws echter onderuit. In een bericht op X (voorheen bekend als Twitter) liet Balchunas weten dat BlackRock aan hem had bevestigd dat er geen sprake is van een ETF-aanvraag voor XRP.

Balchunas speculeerde bovendien dat iemand de XRP spot-ETF op de Delaware ‘list of corporations’ had gezet door zich voor te doen als Schwieger.

Advertentie

XRP stijgt 15% en levert winst meteen in

Voordat het nieuws naar buiten werd gebracht handelde XRP om en nabij de 0,65 dollar. Vervolgens steeg de koers in slechts 30 minuten tot een piek van 0,7509 dollar. Dit betreft een stijging van meer dan 15 procent.

Toen bekend werd dat het om nepnieuws bleek te gaan, werd XRP echter weer snel met beide voeten op de grond gezet. In ongeveer een halfuur zakte de koers tot hetzelfde niveau als vóór de prijsexplosie.

In de afgelopen 24 uur is er voor maar liefst 7,16 miljoen dollar aan XRP geliquideerd, zo blijkt uit data van CoinGlass. De liquidaties van XRP kwamen op de vierden plaats, na die van bitcoin, ethereum en solana (SOL).

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Advertentie