Erik Juffermans Erik Juffermans
05/07/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2023 06:00

Salarissen onthuld: crypto ontwikkelaars verdienen hoge lonen

Nieuws
Salarissen onthuld: crypto ontwikkelaars verdienen hoge lonen

Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock

De crypto winter was een barre tijd voor de gemiddelde crypto belegger, de afgelopen bearmarkt was er zeker eentje om snel te vergeten. Met de drama’s omtrent Terra (LUNA) en FTX was 2022 simpelweg een rampjaar. Ontwikkelaars actief in de crypto sector hoeven echter, ondanks de bearmarkt, niet te klagen. Zij verdienen namelijk een aardig zakcentje.

Bitcoin na twee jaar weer boven $50.000, maar deze keer is anders

Schaars crypto talent

Volgens data van Durlston Partners verdient de gemiddelde ontwikkelaar in de decentralized finance (DeFi) sector een zeer mooi salaris. Dit heeft alles te maken met de specificiteit van de sector en de unieke vaardigheden die komen kijken bij dit werk. Dit leidt tot een situatie waarin goede werknemers erg schaars zijn en daarom zeer waardevol. 

“De schaarste van DeFi talent, toe te schrijven aan de zeer gespecialiseerde skillset voor het werk, heeft geresulteerd in een zeer competitief landschap waar werkgevers hoge compensaties uitkeren om talent aan te trekken en te behouden.”

Aldus Durlston Partners in het rapport. Volgens de data lag het jaarlijkse salaris in 2021 en 2022 voor een ontwikkelaar in de DeFi sector tussen de 125 duizend en 160 duizend dollar, dat is tussen de 115 en 145 duizend euro omgerekend.

Ondanks de bearmarkt zijn deze bedragen verrassend genoeg enkel toegenomen. Momenteel ligt hetzelfde salaris rond de 180 duizend dollar, of 165 duizend euro per jaar. Durlston Partners is tot deze conclusie gekomen op basis van het onderzoeken van vacatures in de sector en interviews met industrie-experts.

Lucratieve toekomst voor DeFi ontwikkelaars

De groei van de DeFi-sector zal deze compensaties waarschijnlijk enkel doen toenemen. Volgens de projecties zal de stijgende trend van salarissen in 2023 en daarna doorzetten. Meraj Bahram van Durlston Partners zegt:

“Terwijl de crypto markt herstelt en bedrijven stabiliseren, zullen ontwikkelaars steeds schaarser en gewilder worden. We verwachten dat 2023 blijvende salarisgroei zal aantonen, en gebruik zal maken van het momentum van eind 2022.”

Ter vergelijking: salarissen in de DeFi sector en de traditionele tech sector komen redelijk overeen. Zo verdient een ontwikkelaar bij Google bijvoorbeeld gemiddeld 146 duizend dollar per jaar, en een ontwikkelaar bij Facebook harkt gemiddeld zelfs 189 duizend dollar binnen. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie