Roan Egberts Roan Egberts
04/03/2024 21:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2024 20:09

Shiba Inu blijft verbazen: gigantische stijging in 24 uur

Shiba Inu-SHIB
shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Crypto memecoins door het dak: koersen en volumes exploderen

Foto: ARVD73/Shutterstock

Vanochtend schoot bitcoin (BTC) naar zijn hoogste prijs in euro’s ooit. Daar bleef het niet bij, shiba inu (SHIB) zette de achtervolging in en liet ook een verbazingwekkende stijging zien in de afgelopen 24 uur.

58 procent stijging in 24 uur

In tegenstelling tot de vorige bullmarkt, waar prijsstijgingen voornamelijk door hype of speculaties werd gedreven, hebben de ontwikkelaars de memecoin meer nut gegeven. Zo kunnen investeerders de token gebruiken voor yield farming, het kopen en verkopen van non-fungible tokens (NFT’s) en andere toepassingen die deel uitmaken van de decentralized finance (DeFi) economie.

In de afgelopen 24 uur is het dan ook gigantisch gestegen met maar liefst 58% in 24 uur. Zoomen we uit op de grafiek dan is de memecoin met meer dan 200% gestegen afgelopen 7 dagen. Een bizarre stijging, waar menig investeerder jaloers op is.

Oorzaken shiba’s prijs stijging

Natuurlijk is het altijd speculeren wat de exacte oorzaak is van de stijging. Ten eerste heeft bitcoin vandaag een mega stijging laten zien door een nieuwe all-time high neer te zetten. Op het moment van schrijven staat bitcoin op €61.500 en is het in de afgelopen 24 uur meer dan 6 procent gestegen. Altcoins, zoals shiba inu, liften vaak mee op een stijging van bitcoin.

Daarnaast gaat het handelsvolume door het dak, met momenteel een 24 uurs volume van 146,93 miljard euro. Op het hoogtepunt was een SHIB token €0,000033679 waard. Vergeleken met 24 uur geleden toen de crypto munt nog een prijs aanraakte van €0,000019072.

All-time high in zicht voor shiba

Nu de afgelopen dagen shiba enorme stijgingen heeft laten zien, kan er langzaamaan gedacht worden aan een nieuwe all-time high. Deze dateert sinds 28 november 2021 en de prijs was destijds 0,00006831. Hiervoor mag het nog wel even een flinke stijging laten zien van iets meer dan 100%. Afgelopen dagen heeft het in ieder geval bewezen dat het mogelijk is.

Het pad naar €1 lijkt vrijwel onmogelijk, maar enthousiastelingen hopen er altijd op. De enige manier zou een enorme burn zijn van de SHIB tokens. Maar wanneer 99,9% van alle SHIB tokens geburned zijn, is er nog steeds een marktkapitalisatie van ongeveer €535 miljard nodig om de SHIB-koers naar €1 te brengen.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Shiba Inu of misschien Bitcoin te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €20,- gratis

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie