Ivo Melchers Ivo Melchers
20/12/2022 12:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2022 12:06

Shiba Inu een van de meest populaire crypto van 2022

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws

Foto: FellowNeko/Shutterstock

De meeste crypto-investeerders zouden 2022 het liefst zo snel mogelijk willen vergeten, aangezien zo’n beetje elke cryptocurrency diep in het rood staat over het afgelopen jaar. Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, maakte in een tweet de drie meest bekeken cryptovaluta bekend van het afgelopen jaar.

Het zal voor velen geen verbazing zijn dat zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH) hier onderdeel van uitmaken. De nummer drie is echter één die wat minder voor de hand ligt, namelijk: Shiba Inu (SHIB).

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Populariteit SHIB

2021 was het jaar waarin de populaire meme-coin een enorme stijging had meegemaakt. Veel crypto-investeerders beschouwden het project als de ideale wijze om snel rijk mee te worden. In oktober 2021 piekte de koers van SHIB op $0,00008616, waardoor sommige kopers daadwerkelijk zichzelf miljonair mochten noemen.

Ondanks de huidige bearmarkt blijft het aantal holders van de meme-coin gewoon toenemen. In de maand december zijn er al ongeveer 16.000 nieuwe holders, waardoor het totaal nu op de 1.266.810 ligt volgens data van Etherscan.

Ook op CoinMarketCap lijkt de token nog steeds populair te zijn onder de bezoekers van de website. De cryptomunt staat namelijk op de vijfde plek van de meest bekeken cryptovaluta van de afgelopen dag. Over de afgelopen 30 dagen staat het momenteel op de 13e plek van de meest bekeken cryptovaluta op CoinMarketCap.

Desondanks wist de koers van SHIB natuurlijk niet te ontsnappen aan de prijsactie van bitcoin en daarmee de gehele crypto markt. De koers van SHIB heeft 73,64% van zijn waarde verloren in het afgelopen jaar en gemeten van de piek is het zelfs gedaald met 90,08%.

Advertentie

SHIB aankondiging?

Het team achter Shiba Inu liet onlangs middels een tweet weten dat een speciale countdown was begonnen naar wat volgens sommigen een belangrijke aankondiging zou kunnen zijn. Sommige communityleden speculeren over het feit of ontwikkelaars wellicht klaar zijn de layer-2 oplossing te introduceren.

 

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie