Kevin Schijven Kevin Schijven
25/04/2022 15:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2022 15:10

Shiba inu lanceert burn portal: vernietig je SHIB voor beloning

Nieuws
Shiba inu lanceert burn portal: vernietig je SHIB voor beloning

Foto: Volodymyr TVERDOKHLIB/Shutterstock

Shiba inu (SHIB), de zeer populaire meme cryptocurrency, lanceerde gisteren een zogenaamde ‘SHIB Burn Portal.’ Dat kondigde het team van het project op 24 april aan via Twitter:

Met deze Burn Portal kunnen SHIB eigenaren hun eigen SHIB tokens ‘burnen,’ oftewel permanent vernietigen. Het punt hiervan is om het totale circulerende aanbod van SHIB te verkleinen waardoor elke SHIB munt mogelijk meer waard wordt.

“Om $SHIB te vernietigen, moet je ze voor altijd uit de circulatie verwijderen. Tokens worden overgebracht naar een burn adres, dat wil zeggen een wallet waaruit ze niet kunnen worden gehaald. Zodra een token naar een burn adres is verzonden, is het voor altijd verdwenen.

Een vernietigde cryptocurrency heeft een verminderde voorraad, waardoor de tokens schaarser worden. Een schaarste kan de prijs van de tokens verhogen, wat voordelig is voor investeerders, maar dat is niet gegarandeerd.”

Binance crisis: Crypto-topman vlucht naar Kenia, uitlevering dreigt

RYOSHI tokens als beloning voor SHIB burn

Echter zit de gebruiker dan natuurlijk met minder SHIB tokens. Dus krijgen zij een beloning als ze besluiten hun SHIB tokens te vernietigen. Deze investeerders krijgen in ruil hiervoor zogeheten “burntSHIB” tokens. Investeerders met burntSHIB ontvangen vervolgens een passief inkomen in de vorm van RYOSHI tokens. Om dit mogelijk te maken, werkt het Shiba inu project samen met RYOSHIS VISION, een ERC-20 token op Ethereum (ETH).

Het team van Shiba Inu kondigde afgelopen nacht aan dat op de eerste dag van de lancering van de Burn Portal al meer dan 8 miljard SHIB tokens zijn vernietigd. Volgens nieuwe gegevens ligt dit op het moment van schrijven zelfs al op meer dan 11 miljard vernietigde SHIB tokens.

Desondanks heeft het vooralsnog geen positieve impact op de koers van shiba inu. De SHIB prijs staat op het moment van schrijven maar liefst 6% in de min ten opzichte van 24 uur geleden. Dat geldt echter voor een hele grote reeks crypto vandaag.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie