Ivo Melchers Ivo Melchers
20/09/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2023 12:00

Shiba Inu’s Shibarium: hoe presteert het nieuwe crypto netwerk?

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Shiba Inu’s Shibarium: hoe presteert het nieuwe crypto netwerk?

Foto: OlesyaNickolaeva / Shutterstock.com

Bijna vijf weken geleden lanceerde de ontwikkelaars van Shiba Inu (SHIB) hun layer-2 oplossing bovenop Ethereum (ETH). Als je het Shiba Inu nieuws de afgelopen weken in de gaten hebt gehouden, zul je op de hoogte zijn van de problemen die zich destijds voordeden. Na twee weken uit de lucht te hebben gelegen, werd het schalingsnetwerk eind augustus voor de tweede keer geïntroduceerd. Hoe staat het netwerk er momenteel voor?

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Shiba Inu schalingsnetwerk: de cijfers

Vlak na de initiële lancering van Shibarium waren de servers overbelast en kwam het netwerk als gevolg tot stilstand. Daarnaast kwam 2 miljoen dollar aan tokens van gebruikers vast te zitten op het netwerk. De herlancering is daarentegen zonder problemen verlopen.

Inmiddels draait het netwerk alweer zo’n drie weken en heeft het veel interesse vergaard vanuit de crypto community. De layer-2 blockchain moet de capaciteiten van het netwerk drastisch opschalen en de grootse plannen van Shiba Inu voor de metaverse- en gamingsector waarmaken.

Data van Shibarium blockchain explorer laat zien dat er in totaal 1.246.666 wallets zijn gecreëerd. Dit betekent dat er iedere dag grofweg 36.667 wallets in het leven zijn geroepen.

Wat betreft het totale aantal transacties nadert de teller de mijlpaal van 3 miljoen. Momenteel zijn er namelijk 2.944.672 transacties geregistreerd op de schalingsoplossing. Bovendien zijn er 727.117 transactieblokken aangemaakt met een gemiddelde block time van 191,385 seconden.

De activiteit op Shibarium is de afgelopen maand onderhevig geweest aan grote schommelingen, waarbij het gebruik over het algemeen in een dalende trend zit. Het dagelijkse aantal actieve accounts bereikte op 26 augustus zijn hoogtepunt van 7.729. De afgelopen week is dit cijfer echter gedaald tot onder de 1.000. Gister werd een absoluut dieptepunt van 584 actieve accounts geregistreerd.

De stijging in het aantal nieuwe accounts bereikte zijn hoogtepunt op 24 augustus met 5.552 accounts. Hierna nam de groei enorm af tot slechts 33 nieuwe accounts afgelopen zondag. Gisteren stond de teller op 58.

Advertentie

SHIB burn rate door het dak

Afgelopen maandag kon je op Crypto Insiders lezen er plotseling veel meer SHIB werd vernietigd, ofwel ‘geburned’. In 24 uur tijd steeg de burn rate met maar liefst 350 procent waarmee er bijna 150 miljoen SHIB uit de circulatie werd gehaald.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie