Home Nieuws Stemmen op de blockchain? MIT onderzoekers raden het sterk af

Stemmen op de blockchain? MIT onderzoekers raden het sterk af

- Advertentie -

Blockchain-technologie biedt een manier om data veilig en transparant op te slaan. Wanneer data in de blockchain staat, kan het niet meer worden aangepast. Toch vinden onderzoekers van de Massachusetts Institute of Technology’s Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory dat de technologie nog niet klaar is om gebruikt te worden tijdens verkiezingen.

In het onderzoek van Sunoo Park, Michael Specter, Neha Narula en Ronald L. Rivest wordt gesteld dat alhoewel de technologie op dit moment goed werkt voor financiële transacties, het nog niet klaar is voor het uibrengen van stemmen. Het zou zelfs het risico vergroten ten opzichte van de huidige manier:

“Hoewel de huidige verkiezingssystemen verre van perfect zijn, zou blockchain het risico op niet-detecteerbare mislukte verkiezingen op nationale schaal aanzienlijk vergroten,”

Blockchain-technologie wordt op dit moment al veelvuldig gebruikt voor financiële transacties. Banken en andere financiële dienstverleners die de technologie inzetten bieden daarnaast vrijwel altijd een verzekering voor als het misgaat. Dit zou bij verkiezingen niet kunnen, aldus de onderzoekers:

“Voor verkiezingen is er geen verzekering of verhaalsmogelijkheid tegen het falen van de democratie, […] Er is geen middel om kiezers schadeloos te stellen na een gecompromitteerde verkiezing.”

De voornaamste reden waarom de onderzoekers tegen het gebruik van blockchain voor verkiezingen zijn, is het risico op hacks. Hackers zouden op verschillende manieren het proces op afstand kunnen saboteren. Dit terwijl het vernietigen van stempassen of briefstemmen fysieke toegang vereist. Kortom, blockchain-stemmen, maar ook stemmen over het internet worden door de onderzoekers vooralsnog afgeraden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.406,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.146,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.178,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.199,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.250,20 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...