Rico Engelbarts
23/05/2018 17:45 1 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2018 17:45

Studie: de stemming van beleggers bepaalt de waarde van cryptocurrencies

Nieuws
stemming_beleggers_bepaalt_waarde_cryptocurrencies

Volgens een nieuwe studie die gepubliceerd is door Warwick Business School, wordt de waarde van cryptocurrencies voornamelijk bepaald door de stemming van beleggers en niet zozeer door economische factoren of indicatoren. Assistent-professor financiën, Daniele Bianchi, heeft geconstateerd dat de prijsontwikkeling van de 14 grootste cryptocurrencies een afspiegeling is van eerdere rendementen van beleggers, gecombineerd met de hype en emotie die ze ervaren wanneer ze de waarde zien stijgen of dalen. Het onderzoek heeft de naam “Cryptocurrencies as an Asset Class: An Empirical Assessment” meldt The Independent.
Volgens de auteur kan dit gedrag worden toegeschreven aan het feit dat Bitcoin en andere cryptocurrencies buiten het bereik van overheden of financiële instellingen vallen. Investeren in digitale currencies is daarom meer vergelijkbaar met het kopen van aandelen in een hightechbedrijf in plaats van traditionele valuta, merkt hij op. Bianchi wijst er ook op dat de studie beperkte overeenkomsten vertoont tussen Bitcoin en goud. Tegelijkertijd kunnen ze, vanwege de hoge volatiliteit van de prijzen van de grootste cryptocurrencies, nauwelijks worden gezien als een betrouwbaar spaarinstrument.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie