Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Telecombedrijf Vodafone gaat blockchain inzetten op supply chain

Telecombedrijf Vodafone onderzoekt de mogelijkheden en inzetbaarheid van blockchain-technologie.

Door de integratie van blockchain-technologie op haar interne processen wil Vodafone haar supply chain verbeteren. Vodafone is voornemens om bepaalde leveranciers te verifiëren middels blockchain-technologie. Het bedrijf kondigde dit op 6 maart aan en deelde mee dat het platform Trust Your Supplier zal heten. 

- Advertentie -

Verder gaf Vodafone aan bepaalde criteria te hanteren om zo diversiteit te creëren. Om inkopen te stimuleren gaat Vodafone criteria stellen met betrekking tot veiligheid, waarde, levering en technologie, wanneer zij gaat samenwerken met leveranciers. Trust Your Supplier is een gezamenlijk project met tech-gigant IBM en blockchain-bedrijf Chainyard. Naast Vodafone zullen er meerdere bedrijven gebruikmaken van dit platform. Hiertoe behoren namen als Cisco, Lenovo, Nokia, Schneider Electric en GlaxoSmithKline.

Het platform dringt handmatige processen en het risico op fraude en fouten terug.

Sector omarmt blockchain-technologie

Telecombedrijven wereldwijd werken steeds meer met blockchain-technologie. Telefonica heeft een samenwerking met de Association of Science and Technology Parks om zo ongeveer 8000 Spaanse bedrijven toegang te verlenen tot haar blockchain.

Zuid Korea’s grootste telecombedrijf, KT, zou een op blockchain gebaseerde valuta maken voor een van de grootste steden van het land, Busan. Dit initiatief werd gelanceerd om de omzet van de kleinere lokale bedrijven te stimuleren.

Begin dit jaar stapte Vodafone uit de Libra Association. Volgens Vodafone zelf werd de stap genomen omdat het bedrijf zich op andere zaken wil focussen.

Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.363,89 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.257,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.301,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.321,68 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.322,25 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...