Rico Engelbarts
24/05/2018 21:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2018 21:10

Tim Draper: Blockchain kan mensen bevrijden uit inefficiënte regeringen

Nieuws

De Amerikaanse investeerder Tim Draper heeft in een openingsspeech op de GovTech Pioneers conferentie in Wenen zijn visie van omtrent blockchain gebaseerde digitale regeringen gedeeld.
Draper schetste een toekomst waarin blockchain-technologie, met behulp van smart contracts in combinatie met kunstmatige intelligentie, de verantwoordelijkheden van staten drastisch zal veranderen. Hij deelde zijn publiek het volgende mede:

Als we Bitcoin, blockchain met smart contracts en kunstmatige intelligentie combineren, zouden we de perfecte bureaucratie kunnen creëren.  

Draper legde zijn toekomstvisie uit aan de hand van het voorbeeld van de gezondheidszorg. Volgens Draper zouden burgers alle relevante gezondheidsgegevens, zoals röntgenfoto’s, DNA-analyses, bloedonderzoeken en andere bevindingen op een blockchain kunnen plaatsen, waar een geautomatiseerd systeem ze voortdurend zou kunnen analyseren met kunstmatige intelligentie en aanbevelingen en waarschuwingen naar betrokkene individuen zou kunnen sturen.
Volgens Draper zal het, zodra al deze informatie op een blockchain is opgeslagen, mensen in staat stellen gemakkelijker te emigreren van plaatsen waar de overheid inefficiënt is:

Verzekeringen, gezondheidszorg en de vastgoedsector bieden een vreselijk slechte service en hebben veel geld nodig. Regeringen die veel geld verbranden voor de slechtste service, voelen dat als eerst.

Onlangs stelde Draper voor om de Amerikaanse staat Californië in drie delen op te splitsen, zodat het gemakkelijker te beheren zou zijn. In april had Draper kritiek op wat hij als overregulering van de IT-industrie in de staat beschouwde. Volgens Draper is er, “hoewel het weer geweldig is en hun vrienden er waarschijnlijk leven” weinig zakelijke stimulans om in Californië te blijven.
Draper blijft nog steeds groot potentieel voor cryptocurrencies en blockchain-technologie zien, zo maakte hij duidelijk tijdens het Intelligence Squared-debat in New York eind april. In een debat met crypto-critici zei Draper dat de omvang en het belang van Bitcoin en de technologie erachter grote technologische tijdperken, zoals de ijzertijd de renaissance en de industriële revolutie overtreffen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin's zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Advertentie
crypto-insiders-icon