Home Nieuws Tim Draper: Blockchain kan mensen bevrijden uit inefficiënte regeringen

Tim Draper: Blockchain kan mensen bevrijden uit inefficiënte regeringen

- Advertentie -

De Amerikaanse investeerder Tim Draper heeft in een openingsspeech op de GovTech Pioneers conferentie in Wenen zijn visie van omtrent blockchain gebaseerde digitale regeringen gedeeld.

Draper schetste een toekomst waarin blockchain-technologie, met behulp van smart contracts in combinatie met kunstmatige intelligentie, de verantwoordelijkheden van staten drastisch zal veranderen. Hij deelde zijn publiek het volgende mede:

Als we Bitcoin, blockchain met smart contracts en kunstmatige intelligentie combineren, zouden we de perfecte bureaucratie kunnen creëren.  

Draper legde zijn toekomstvisie uit aan de hand van het voorbeeld van de gezondheidszorg. Volgens Draper zouden burgers alle relevante gezondheidsgegevens, zoals röntgenfoto’s, DNA-analyses, bloedonderzoeken en andere bevindingen op een blockchain kunnen plaatsen, waar een geautomatiseerd systeem ze voortdurend zou kunnen analyseren met kunstmatige intelligentie en aanbevelingen en waarschuwingen naar betrokkene individuen zou kunnen sturen.

Volgens Draper zal het, zodra al deze informatie op een blockchain is opgeslagen, mensen in staat stellen gemakkelijker te emigreren van plaatsen waar de overheid inefficiënt is:

Verzekeringen, gezondheidszorg en de vastgoedsector bieden een vreselijk slechte service en hebben veel geld nodig. Regeringen die veel geld verbranden voor de slechtste service, voelen dat als eerst.

Onlangs stelde Draper voor om de Amerikaanse staat Californië in drie delen op te splitsen, zodat het gemakkelijker te beheren zou zijn. In april had Draper kritiek op wat hij als overregulering van de IT-industrie in de staat beschouwde. Volgens Draper is er, “hoewel het weer geweldig is en hun vrienden er waarschijnlijk leven” weinig zakelijke stimulans om in Californië te blijven.

Draper blijft nog steeds groot potentieel voor cryptocurrencies en blockchain-technologie zien, zo maakte hij duidelijk tijdens het Intelligence Squared-debat in New York eind april. In een debat met crypto-critici zei Draper dat de omvang en het belang van Bitcoin en de technologie erachter grote technologische tijdperken, zoals de ijzertijd de renaissance en de industriële revolutie overtreffen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.978,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.013,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.021,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.110,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.254,20 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...