Rico Engelbarts
09/07/2018 11:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2018 11:29

Tsjechisch bedrijf onthult $100 miljoen ‘Venture Fund’ voor Israëlische blockchain startups

Nieuws

Investeringsbank Benson Oak onthulde dat het “rond de $100 miljoen” in Israëlische startups met “focus” op blockchain wilt pompen.

De dochteronderneming Benson Oak Ventures, van het Tsjechische hoofdkantoor, zal zich specifiek richten op de Israëlische markt.

Na al $25 miljoen te hebben opgehaald, wordt nog eens $75 miljoen verwacht, waarbij het bedrijf haar vertrouwen uit in de potentie van zowel Israël als rechtsgebied en lokale bedrijfsprojecten.

Bensen Oak managing partner Robert Cohen vertelde het volgende:

Ik geloof dat er grote ondernemers in Israël zijn die de platformen van de toekomst zullen leiden, met het gebruik van disruptieve blockchain-technologieën.

Cohen vervolgde met het volgende:

Ik ben zes jaar geleden naar Israël verhuisd en heb met passie bedrijven opgebouwd. Ik heb Benson Oak Ventures opgericht als een nieuw platform om financieel en operationeel kapitaal beschikbaar te stellen aan de beste ondernemers in Israël en de rest van de wereld.

Hoewel het de meest recente stap is qua activiteit van het Israëlische bedrijf, vormt blockchain een nieuwe richting, met details over potentiële deelnemers aan het fonds die nog moeten worden vrijgegeven.

Benson heeft sinds 2003 meer dan $5 miljard opgehaald met zijn eerste fonds inclusief ondersteuning voor internetbeveiligingsbedrijf AVG.

Blockchain-technologie wordt ondertussen nog steeds populairder in het land. De Israëlische regering heeft een hands-on standpunt ingenomen ten aanzien van blockchain-gebaseerde innovatie in overheidsdiensten en daarbuiten.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie