Tsjechisch bedrijf onthult $100 miljoen ‘Venture Fund’ voor Israëlische blockchain startups

0

Investeringsbank Benson Oak onthulde dat het “rond de $100 miljoen” in Israëlische startups met “focus” op blockchain wilt pompen.

De dochteronderneming Benson Oak Ventures, van het Tsjechische hoofdkantoor, zal zich specifiek richten op de Israëlische markt.

Na al $25 miljoen te hebben opgehaald, wordt nog eens $75 miljoen verwacht, waarbij het bedrijf haar vertrouwen uit in de potentie van zowel Israël als rechtsgebied en lokale bedrijfsprojecten.

Bensen Oak managing partner Robert Cohen vertelde het volgende:

Ik geloof dat er grote ondernemers in Israël zijn die de platformen van de toekomst zullen leiden, met het gebruik van disruptieve blockchain-technologieën.

Cohen vervolgde met het volgende:

Ik ben zes jaar geleden naar Israël verhuisd en heb met passie bedrijven opgebouwd. Ik heb Benson Oak Ventures opgericht als een nieuw platform om financieel en operationeel kapitaal beschikbaar te stellen aan de beste ondernemers in Israël en de rest van de wereld.

Hoewel het de meest recente stap is qua activiteit van het Israëlische bedrijf, vormt blockchain een nieuwe richting, met details over potentiële deelnemers aan het fonds die nog moeten worden vrijgegeven.

Benson heeft sinds 2003 meer dan $5 miljard opgehaald met zijn eerste fonds inclusief ondersteuning voor internetbeveiligingsbedrijf AVG.

Blockchain-technologie wordt ondertussen nog steeds populairder in het land. De Israëlische regering heeft een hands-on standpunt ingenomen ten aanzien van blockchain-gebaseerde innovatie in overheidsdiensten en daarbuiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws