Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Twitter CEO zegt naar blockchain te kijken voor zijn social media-platform

Blockchain en bitcoin (BTC) wijzen naar een toekomst waarin content voor altijd zal blijven bestaan. Wij zitten niet langer in de content hosting-business maar zitten in de ‘ontdekkings-business’.” aldus Dorsey tijdens het virtuele Oslo Freedom Forum 2020-evenement.

Dorsey gaat er vanuit dat nonprofit organisatie Blue Sky een Twitter protocol gaat creëren waar gebruikers aan bij kunnen dragen en content kunnen bereiken in plaats van het gebruiken van een gecentraliseerde dienst waar alle content gehost wordt. 

- Advertentie -

Momenteel is Blue Sky geen onderdeel van Twitter maar Dorsey hoopt dat daar verandering in komt zodat ze samen kunnen bouwen aan een aantrekkelijk platform met verschillende vormen van dienstverlening. Momenteel zoekt Blue Sky nog vijf werknemers om te bouwen aan een publieke blockchain. 

De bedoeling is dat de fundamentele sleutelfactoren steeds meer bij de gebruikers komen te liggen en dat er een omslag komt van centralisatie naar decentralisatie zoals dat ook goed waar te nemen is bij bitcoin. 

Wat betreft Bitcoin Twitter in de huidige vorm, sprak Dorsey in grote lijnen over het belang van het beschermen van de identiteit van gebruikers, wat de sleutel kan zijn tot een gezond bestaan. Bovendien versterken de medewerkers van Twitter de tools voor afhankelijkheid en machine learning om niet-authentiek gebruikersgedrag, ook wel propaganda genoemd, te identificeren.

“We waarderen het verschil tussen anonimiteit en pseudoniemen enorm, pseudonimiteit is een gemaakte identiteit en dat willen wij beschermen.” zei hij

De nadruk op veiligheid vloeit voort uit de beruchte hack die plaatsvond in juli 2020. Een 17 jarige verdachte wordt momenteel nog steeds berecht door de staat Florida en wordt verdacht van het infiltreren van de grootste Twitter accounts ter wereld om op die manier bitcoin betalingen te verzoeken. 

Het beter beveiligen van het platform is voor Dorsey erg belangrijk, maar is niet iets wat in een korte tijd verbeterd kan worden. Volgens hem is het een race, hoe meer we de sleutels in handen van de gebruikers leggen hoe veiliger het wordt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.845,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.872,60 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.922,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.925,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.051,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.051,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.845,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.872,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.922,80 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€10.925,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...