Home Nieuws Universiteiten beginnen te investeren in Bitcoin, start van institutionele aanvaarding

Universiteiten beginnen te investeren in Bitcoin, start van institutionele aanvaarding

Volgens John Lore, oprichter van Capital Fund Law Group, beginnen academische instellingen en universiteiten zich te betrekken met de markt van cryptocurrency, waarmee het potentieel op de lange termijn van cryptocurrencies als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) erkend lijkt te worden. In een interview met Oscar Williams-Grut van Business Insider zei Lore het volgende:

We zien dat sommige academische instellingen in beperkte mate betrokken raken om strategische redenen. Ik kan de namen van de instellingen niet noemen omdat dat beroepsgeheim is, maar we hebben mensen vooral aan de oostkust die op een tamelijk bescheiden wijze zijn begonnen te investeren op dit gebied.

- Advertentie -

Echte institutionele aanvaarding

Per definitie is een institutionele belegger een entiteit die fondsen uit verschillende bronnen bezit om onroerend goed, effecten en activa te kopen. Institutionele beleggers omvatten instellingen als banken, verzekeringsmaatschappijen, hedge- en beleggingsfondsen.

Kleine hedgefondsen en middelgrote beleggingsondernemingen kunnen, in tegenstelling tot de mening van veel beleggers op de markt voor cryptocurrency, niet worden beschouwd als institutionele beleggers. Maar instanties als universiteiten zijn echte institutionele beleggers die vele miljarden dollars kunnen toewijzen aan de markt voor cryptocurrency en de liquiditeit van cryptocurrencies kunnen vergroten.

Om er voor te zorgen dat academische instellingen grote sommen kapitaal in de cryptomarkt investeren, zijn echter goede oplossingen voor de opslag/bewaring van cryptocurrencies (custodian solutions) noodzakelijk, zoals de oprichter van crypto-hedgefonds, Ari Paul eerder zei:

Institutioneel geld begon medio 2017 cryptocurrency binnen te druppelen, maar het is langzamer verlopen dan velen (inclusief ikzelf) verwachtten. Dat wil niet zeggen dat het niet gaat komen. Er zijn veel stukken die moeten samenkomen, waarvan de opslag/bewaring (custody) door een derde partij een groot stuk is. Custody is niet binair. Het is niet alsof Coinbase custody zal lanceren en elk pension ineens $100 miljoen in BTC zal gooien. Het kost tijd voor custudion solutions om betrouwbaarheid te verkrijgen. Maar ik denk dat we in september van dit jaar een goede custody van een derde partij hebben.

Loro weerspiegelde een soortgelijk sentiment aan Paul en merkte op dat de meerderheid van de investeringen in de crypto-markt afkomstig is van vermogende particulieren en family offices en niet van institutionele beleggers. Lore benadrukte echter dat er verschillende institutionele beleggers zijn die actief betrokken zijn bij de markt voor cryptocurrency en wanneer potentiƫle regelgevende conflicten voorkomen kunnen worden, zullen instellingen beginnen te investeren in de markt.

- Advertentie -

Toch zei Lore dat universitaire kapitaalfondsen nu al in beperkte mate begonnen zijn met investeren in de cryptomarkt, eraan toevoegend dat de groeiende belangstelling voor de markt het sterke potentieel van cryptocurrencies op de lange termijn laat zien.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.912,20 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.940,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.960,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.007,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.177,90 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...