schots_ziekenhuis_helpt_mensen_die_verslaafd_zijn_aan_het_handelen_in_cryptocurrencies

Verslaafd aan traden? Schots ziekenhuis behandelt cryptocurrency verslaafden

140

Het Castle Craig ziekenhuis in Schotland is begonnen met het behandelen van patiënten die verslaafd zijn aan het verhandelen van cryptocurrencies zoals Bitcoin. Gezondheidsdeskundigen beweren dat het handelen in crypto een gedragsverslaving kan worden en dat verslaafden minuut na minuut de fluctuaties in de market bekijken.

Het ziekenhuis gebruikt technieken die succesvol zijn gebleken bij het behandelen van gokverslaafden en passen deze toe in een poging om crypto-verslaafden te leren omgaan met het online handelen.

Chris Burn, therapeut voor gokverslaving, zegt het volgende:

Het hoge risico en een fluctuerende markt zijn aantrekkelijk voor de gokker. Het biedt opwinding en een uitvlucht van de realiteit. In Bitcoin wordt bijvoorbeeld enorm veel gehandeld en zowel grote winsten als verliezen zijn geboekt. Het is een klassieke bubbel.

Tony Marini, een andere therapeut in het ziekenhuis, teert op zijn eigen ervaringen met zijn eigen voormalige verslavingen aan gokken en cocaïne om te kunnen begrijpen wat crypto-verslaafden meemaken en om tot ze door te kunnen dringen.

Marini zei hierover het volgende:

Doordat ik dit zelf heb meegemaakt heeft mijn ervaring met verslaving inzichten en empathie gegeven omtrent anderen die met soortgelijke problemen te maken hebben.

Volgens de website addiction.com hebben drie tot vijf van de honderd gokkers een verslaving die wellicht ook betrekking heeft op het handelen in cryptocurrencies. Terwijl de meeste mensen hoogstwaarschijnlijk investeren of speculeren met geld dat zij zich kunnen permitteren te verliezen, laten sommige onderzoeken zien dat sommigen hun huis en spaargeld verliezen aan crypto-gokken.

Zoals met alles kan het handelen in cryptocurrencies een aanlokkelijke bezigheid zijn voor mensen met verslavingsgevoeligheid, aldus Marini. Of het verslavingsprogramma zijn vruchten gaat afwerpen moet nog blijken.

Satos

9/10

€9.870,44 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.820,39 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.764,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.850,55 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.928,33 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.089,60 Kopen
Laatste nieuws