Dylan Laat Dylan Laat
20/05/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2023 06:00

6 manieren om je crypto-munten veilig op te slaan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
6 manieren om je crypto-munten veilig op te slaan

Foto: Bentokoong/Shutterstock

Met de groei van crypto is veiligheid een belangrijke zorg geworden voor crypto-bezitters. Cryptocurrency werkt, in tegenstelling tot traditionele bankrekeningen, op een gedecentraliseerde manier, en als je cryptobezittingen verloren gaan of gestolen worden, is het vrijwel onmogelijk om ze terug te krijgen. Daarom is het cruciaal om te weten hoe je je cryptocurrencies veilig kunt opslaan. Hier zijn zes effectieve methoden.

Grote aandelenbeurs volgt crypto mogelijk met 24/7 openingstijden
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Hardware Wallets

Hardware wallets zijn fysieke apparaten die speciaal zijn ontwikkeld om crypto-activa veilig op te slaan. Ze slaan de private keys van de gebruiker offline op en bieden een extra beveiligingslaag tegen online bedreigingen. Voorbeelden zijn de Ledger Nano S en Trezor. Ze kunnen misschien duur zijn in de aankoop, maar worden beschouwd als een van de meest veilige manieren om grote hoeveelheden cryptocurrency op te slaan.

Advertentie

Software Wallets

Software wallets zijn programma’s die kunnen worden geïnstalleerd op een computer of telefoon. Ze genereren private keys die op het apparaat worden opgeslagen en kunnen transacties vergemakkelijken. Hoewel ze verbonden zijn met internet – waardoor ze technisch gezien minder veilig zijn dan hardware wallets – kan een sterk wachtwoord en extra beveiligingsmaatregelen zoals tweefactorauthenticatie de veiligheid verbeteren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Paper Wallets

Een paper wallet is een fysieke kopie of afdruk van je public en private keys. Het biedt offline opslag en kan worden gegenereerd met behulp van verschillende services. Deze methode elimineert risico’s die gepaard gaan met digitale opslag en hacking, maar moet zorgvuldig worden bewaard en behandeld om beschadiging of verlies te voorkomen.

Met SBF in de cel, richten slachtoffers zich nu op crypto-influencers
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Metal Wallets

Vergelijkbaar met paper wallets, maar ontworpen voor een betere duurzaamheid, omvatten metal wallets het graveren of etsen van je privésleutels in een stuk metaal. Dit is een veerkrachtige oplossing tegen elementen zoals vuur of water die papieren wallets kunnen beschadigen.

Bitcoin wallet van El Salvador gehackt, persoonsdata gelekt
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Bewaardiensten

Sommige investeerders kiezen ervoor om bewaardiensten te gebruiken die worden aangeboden door gerenommeerde crypto exchanges of gespecialiseerde bedrijven. Deze diensten slaan je private keys op en bieden verzekering voor je activa. Hoewel dit vertrouwen in een derde partij vereist, kan het een goede optie zijn voor mensen die niet bekend zijn met het beheren van private keys.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Multi-signature Wallets

Multi-signature wallets voegen een extra beveiligingslaag toe. Door vereisten te stellen aan meer dan één partij om een transactie goed te keuren, kunnen transacties niet eenvoudigweg worden verzonden door één persoon. Ze zijn handig voor het delen van een account tussen meerdere personen of het opzetten van een back-up toegangssysteem.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie