Rico Engelbarts
23/01/2019 16:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/01/2019 16:36

ABN AMRO test als eerste Nederlandse bank Bitcoin wallet

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
ABN_AMRO_test_als_Eerste_nederlandse_bank_bitcoin_wallet

ABN AMRO maakte op 22 januari het nieuws bekend dat de bank 500 klanten een nieuwe dienst laat testen. Het nieuws komt onverwachts aangezien banken in Nederland over het algemeen niets met cryptocurrency te maken willen hebben.
Nog opmerkelijker is dat de Bitcoin wallet voor deze 500 klanten is geïntegreerd in het bestaande online platform Wallie. Met de test is ABN AMRO de eerste Nederlandse bank die een dergelijke service lanceert. Eerder maakte Rabobank ook al bekend een soortgelijk product wil lanceren, Rabobit genaamd.
Het nieuws komt voor veel mensen onverwachts. Op de website van de bank is zelfs nog te lezen dat je bij ABN AMRO niet terecht kan als je in crypto wilt beleggen:

De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hebben in de afgelopen periode regelmatig persberichten gepubliceerd waarin zij beleggers en consumenten waarschuwen voor de risico’s van cryptocurrencies. U kunt daarom niet beleggen in bitcoins of andere cryptocurrencies bij ABN AMRO.

Of de wallet van ABN AMRO ideaal is, is nog maar de vraag. Klanten kunnen er hun Bitcoins in bewaren maar de private key blijft in handen van de bank. Dit gaat voor veel crypto-enthousiastelingen tegen de principes van Bitcoin in, aangezien mensen alsnog afhankelijk blijven van een tussenpersoon. Wel zijn de Bitcoins van de 500 klanten van ABN AMRO verzekerd tegen diefstal tot een waarde van €6.000 euro.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie