Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

ABN AMRO test als eerste Nederlandse bank Bitcoin wallet

ABN AMRO maakte op 22 januari het nieuws bekend dat de bank 500 klanten een nieuwe dienst laat testen. Het nieuws komt onverwachts aangezien banken in Nederland over het algemeen niets met cryptocurrency te maken willen hebben.

Nog opmerkelijker is dat de Bitcoin wallet voor deze 500 klanten is geïntegreerd in het bestaande online platform Wallie. Met de test is ABN AMRO de eerste Nederlandse bank die een dergelijke service lanceert. Eerder maakte Rabobank ook al bekend een soortgelijk product wil lanceren, Rabobit genaamd.

- Advertentie -

Het nieuws komt voor veel mensen onverwachts. Op de website van de bank is zelfs nog te lezen dat je bij ABN AMRO niet terecht kan als je in crypto wilt beleggen:

De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hebben in de afgelopen periode regelmatig persberichten gepubliceerd waarin zij beleggers en consumenten waarschuwen voor de risico’s van cryptocurrencies. U kunt daarom niet beleggen in bitcoins of andere cryptocurrencies bij ABN AMRO.

Of de wallet van ABN AMRO ideaal is, is nog maar de vraag. Klanten kunnen er hun Bitcoins in bewaren maar de private key blijft in handen van de bank. Dit gaat voor veel crypto-enthousiastelingen tegen de principes van Bitcoin in, aangezien mensen alsnog afhankelijk blijven van een tussenpersoon. Wel zijn de Bitcoins van de 500 klanten van ABN AMRO verzekerd tegen diefstal tot een waarde van €6.000 euro.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.227,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.275,40 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.289,96 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.294,17 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.334,34 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.227,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.275,40 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.289,96 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.294,17 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.334,34 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De laatste halte voor vertrek

Ja, de monologen over hoe we ervoor staan kunnen jullie waarschijnlijk wel dromen. Daarom gaan we maar gelijk aan de slag met de grafieken!...