Rico Engelbarts
19/09/2018 19:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2018 19:10

Amerikaans onderzoeksrapport: Let op! Niet alle cryptocurrency exchanges even veilig

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
amerikaans_onderzoeksrapport_let_op_niet_alle_cryptocurrency_exchanges_even_veilig

Een nieuw onderzoeksrapport van de procureur-generaal van New York beweert dat crypto-beurzen niet veilig zijn. Volgens het rapport is het niet alleen de algemene crypto-handel en marktvolatiliteit die het de investeerders zuur maakt, de beurzen zijn zelf namelijk ook gevoelig voor marktmanipulatie.
Volgens het rapport hebben handelaren op de crypto-beurzen geen basisbeschermingen om op terug te vallen. De resultaten uit een gedetailleerd onderzoek naar zo’n 13 beurzen gevestigd in New York bleken zeer teleurstellend te zijn; zo hadden de beurzen zich bijvoorbeeld niet geregistreerd onder de federale wetten voor aandelenrecht. Ook hadden de handelsplatformen geen veiligheidsmaatregelen ingesteld, zoals ‘market surveillance’-protocollen, interne controle of andere algemene maatregelen ten behoeve van het beschermen van klanten.
Een van de problemen die wordt benadrukt in het rapport is het bewegen van fondsen tussen meerdere beurzen van dezelfde eigenaar; beurseigenaren kopen en verkopen vaak crypto op hun eigen beurzen. Hoewel dit vaak gebruikt wordt voor het behouden van liquiditeit kan het juist ook voor problemen zorgen. Coinbase, de meest gereguleerde crypto-beurs in de VS geeft dit zelf ook toe.
Het onderzoek begon in april 2018 toen de beurzen gevraagd werd om informatie te verstrekken. Negen beurzen stonden informatie af, van de overige vier werden drie (Binance, Kraken en Gate.io) verwezen naar het State Department of Financial Services van New York voor onderzoek naar verdenking van illegale operaties.
https://twitter.com/NewYorkStateAG/status/1042102112182784001

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie