Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Amerikaans onderzoeksrapport: Let op! Niet alle cryptocurrency exchanges even veilig

Een nieuw onderzoeksrapport van de procureur-generaal van New York beweert dat crypto-beurzen niet veilig zijn. Volgens het rapport is het niet alleen de algemene crypto-handel en marktvolatiliteit die het de investeerders zuur maakt, de beurzen zijn zelf namelijk ook gevoelig voor marktmanipulatie.

Volgens het rapport hebben handelaren op de crypto-beurzen geen basisbeschermingen om op terug te vallen. De resultaten uit een gedetailleerd onderzoek naar zo’n 13 beurzen gevestigd in New York bleken zeer teleurstellend te zijn; zo hadden de beurzen zich bijvoorbeeld niet geregistreerd onder de federale wetten voor aandelenrecht. Ook hadden de handelsplatformen geen veiligheidsmaatregelen ingesteld, zoals ‘market surveillance’-protocollen, interne controle of andere algemene maatregelen ten behoeve van het beschermen van klanten.

- Advertentie -

Een van de problemen die wordt benadrukt in het rapport is het bewegen van fondsen tussen meerdere beurzen van dezelfde eigenaar; beurseigenaren kopen en verkopen vaak crypto op hun eigen beurzen. Hoewel dit vaak gebruikt wordt voor het behouden van liquiditeit kan het juist ook voor problemen zorgen. Coinbase, de meest gereguleerde crypto-beurs in de VS geeft dit zelf ook toe.

Het onderzoek begon in april 2018 toen de beurzen gevraagd werd om informatie te verstrekken. Negen beurzen stonden informatie af, van de overige vier werden drie (Binance, Kraken en Gate.io) verwezen naar het State Department of Financial Services van New York voor onderzoek naar verdenking van illegale operaties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.268,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.056,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.095,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.106,10 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.132,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.268,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.056,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.095,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.106,10 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.132,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...