Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Anoniem crypto verhandelen? Het is op deze exchanges nog mogelijk

Bitcoin (BTC) werd ooit bedacht om privacy te waarborgen en transparantie te creëren als het gaat om financiële transacties. Echter door de invoering van steeds meer regelgeving omtrent cryptocurrency is het op een groeiend aantal cryptocurrency-exchanges niet meer mogelijk om anoniem te blijven.

Een groot aantal exchanges wordt verplicht om due diligence toe te passen in de vorm van Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) processen. Toch zijn er nog een aantal exchanges over waarop het wél mogelijk is om anoniem te blijven. Bitcoin.com heeft een aantal van deze exchanges op een lijstje gezet.

- Advertentie -

De eerste is Godex. Deze exchange biedt snelle transacties met meer dan 200 tokens. Gebruikers hoeven geen persoonlijke data op te geven. Men hoeft niet eerst te registeren of een account aan te maken. Zelfs een e-mailadres opgeven is optioneel. Op de website staat vermeld:

Omdat we staan voor absolute privacy, wissen we alle transactiegegevens van onze servers binnen een week.

Een andere exchange is Changer.com. Deze exchange vergt ook niet van haar gebruikers om eerst een account aan te maken, alleen een e-mailadres is nodig. Echter zijn er wel wat klachten geweest dat de klantenservice haar e-mails niet (tijdig) beantwoordt.

Fairshift is tevens een exchange waar geen account voor nodig is en exchange die geen gebruikersdata opslaat afgezien van het minimale dat nodig is om een transactie te verwerken. Transactiedata zoals terugbetalingen worden opgeslagen onder de “Past Transactions” sectie.

Simpleswap noemt haar diensten anoniem en geeft aan dat het niet nodig is om eerst te registreren, maar de exchange geeft wel aan dat er wel uitzonderingen zijn. De exchange zegt dat haar partners kunnen vragen om een foto van een identiteitsbewijs of informatie omtrent de herkomst van tokens om aan AML-regelgeving te voldoen.

Laatste op de lijst is Coinswitch. Deze exchange ondersteunt meer dan 300 cryptocurrencies en verplicht gebruikers te registreren, maar met vrij weinig gegevens. Zo is het verstrekken van een naam, geboortedatum en land van verblijf verplicht. Het opgeven van een e-mailadres of telefoonnummer is optioneel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.312,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.312,84 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...