Ivo Melchers Ivo Melchers
23/01/2023 14:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/01/2023 14:02

Bankpartner Binance verbiedt overschrijvingen onder $100.000

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/askarim

Vanaf 1 februari zullen crypto-investeerders op Binance minder opties hebben met betrekking tot het doen van transacties op het platform. Een belangrijke bankpartner van de grootste crypto exchange ter wereld stelt namelijk nieuwe eisen op voor het doen van transacties. Dit liet persbureau Bloomberg op 21 januari weten.

De maatregel zal gevolgen hebben voor gebruikers van bankrekeningen in Amerikaanse dollar die via het SWIFT-betalingssyteem cryptocurrencies willen kopen of verkopen voor minder dan $100.000. SWIFT is een organisatie die het internationale financiële verkeer regelt.

Grote aandelenbeurs volgt crypto mogelijk met 24/7 openingstijden
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Klanten kunnen nog steeds bitcoin kopen

Binance maakte dit bekend per e-mail wat het op 21 januari heeft verstuurd aan haar ‘Binancians’. De cryptobeurs zei dat ze nu ‘’actief op zoek zijn’’ naar een nieuwe SWIFT (USD)-partner om serviceonderbrekingen voor toekomstige bankbetalingen te voorkomen. Binance benakdrukte ook dat klanten nog steeds bitcoin (BTC) of andere cryptovaluta kunnen kopen met creditcard of bankpas. Bankoverschrijvingen met andere valuta dan de Amerikaanse dollar zullen nog wel verwerkt worden.

Advertentie

Andere crypto-exchanges worden ook getroffen

Binance voegde eraan toe dat dit de beslissing van de bankpartner was en dat Binance niet het enige handelsplatform zou zijn dat door de wijziging wordt beïnvloed:

‘’Dit is het geval voor al hun crypto-exchange clients. Houd er rekening mee dat totdat we een alternatieve oplossing kunnen vinden, u uw bankrekening mogelijk niet kunt gebruiken op cryoto met USD te kopen of verkopen via SWIFT met een waarde van minder dan $100.000 na 1 februari 2023.’’

De betrokken bankpartner is Signature Bank en de grens van $100.000 zou zijn gekozen om de blootstelling aan de markt voor digitale activa te verminderen volgens Bloomberg.

In de e-mail laat Binance tevens weten dat zakelijke klanten niet geraakt zullen zijn door deze nieuwe ontwikkeling. Het is belangrijk om te vermelden dat het geen maatregel is van SWIFT, maar van Silvergate bank zelf. Op Twitter leed het nieuws nog tot enige reuring, aangezien veel mensen dachten dat SWIFT de maatregel had geïntroduceerd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie