Simon Bosch Simon Bosch
13/11/2023 07:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2023 17:44

Bekende crypto-miljonair deelt hoe bitcoin in 2024 kan gaan groeien

Bitcoin-BTC
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bekende crypto-miljonair deelt hoe bitcoin in 2024 kan gaan groeien

Foto: Thitiwat Thapanakriengkai/Shutterstock

Crypto-investeringsfonds Galaxy Digital is één van de grotere spelers in de crypto-industrie. Het is ook één van de weinige ‘crypto-native’ bedrijven die beursgenoteerd is. Dat betekent dat het elk kwartaal zijn kwartaalcijfers moet onthullen. Afgelopen donderdag was het zover. Galaxy-CEO en -oprichter Mike Novogratz was erg optimistisch over de komende tijd.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin en ethereum ETF’s goed voor het grote geld

In de presentatie van de kwartaalcijfers van het derde kwartaal constateerde Novogratz dat 2024 een jaar zal worden van institutionele adoptie. De spot-ETF’s voor bitcoin zouden hier in eerste instantie de primaire manier voor zijn. Binnenkort moeten Exchange Traded Funds voor ethereum hier, mochten ook die ETF’s worden goedgekeurd. Dit zullen ook spot-ETF’s betreffen, want reguliere op ethereum-futures gebaseerde ETF’s bestaan al.

Als instituten zich comfortabeler voelen met crypto en als de overheid bitcoin haar goedkeuring geeft, dan zul je zien dat de rest van de instituten beginnen te kijken naar [andere delen van de crypto-industrie]. Zo stroomt het geld naar de [crypto-industrie].

Op termijn zal de hele sector dus baat hebben bij de goedkeuring van de ETF’s. Galaxy Digital is één van de 12 bedrijven die op het moment van schrijven een aanvraag voor een bitcoin spot-ETF hebben gedaan, in samenwerking met de traditionele vermogensbeheerder Invesco.

Advertisement

Stablecoins blijven belangrijk

Ook stablecoins zouden een hoop goeds naar de industrie gaan brengen. De topman denkt dat de Amerikaanse dollar nog steeds het merendeel van de stablecoins zal vertegenwoordigen, en dat het maar beter is dat de crypto-industrie een dollar-stablecoin behoudt die de kernwaarden van de Verenigde Staten verspreidt over de industrie.

Er is namelijk genoeg concurrentie. De Chinese overheid is bijvoorbeeld al druk bezig met het uitrollen van de digitale yuan, die zou kunnen concurreren met dergelijke stablecoins.

Ook denkt Novogratz dat tokeniseren van activa erg belangrijk gaat worden, waar stablecoins ook een grote rol in kunnen gaan spelen. Ze kunnen namelijk de waarde van een andere activa vertegenwoordigen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement