Erik Juffermans Erik Juffermans
14/09/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2022 19:04

Binance aangeklaagd in Italië vanwege exchange storingen

Nieuws
Binance aangeklaagd in Italië vanwege exchange storingen

Foto: Iryna Budanova / Shutterstock.com

Je leest het zo nu en dan in het crypto nieuws; crypto exchanges die offline gaan tijdens hoge volatiliteit. Tijdens zulke storingen is het onmogelijk voor gebruikers om hun posities te sluiten. Volgens een groep Italiaanse en internationale investeerders hebben meerdere Binance storingen geleid tot tientallen miljoenen aan schade. Binance is opgeroepen om op 15 september voor de rechter te verschijnen om zich te verantwoorden.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Exchange storingen bij Binance

Binance is niet de enige crypto exchange waarbij zulke storingen gebruikelijk zijn. Tijdens groot internationaal crypto nieuws neemt het volume en het aantal bezoekers op de exchanges toe. De exchanges zijn vaak niet bestand tegen dit massale websiteverkeer.

Een voorbeeld hiervan, aldus de benadeelde investeerders, zijn de technische problemen die meerdere exchanges ondervonden in februari, 2021. Het nieuws dat Elon Musk met zijn Tesla 1,5 miljard dollar aan bitcoin zou kopen, legde toen meerdere exchanges plat.

De rechtszaak tegen Binance

Het Italiaanse advocatenkantoor Lexia Avvocati vertegenwoordigt de groep gedupeerde investeerders. Fransesco Daignino, partner manager bij het Italiaanse kantoor, is er niet zeker van dat Binance zich zal laten zien tijdens de rechtszaak. Binance heeft namelijk geen officiële verklaringen van verdediging aangeleverd aan de Italiaanse rechtbank.

Mocht Binance niet verschijnen tijdens de rechtszaak dan zal de rechter zijn oordeel vellen zonder dat de exchange zich mag verdedigen. De exchange heeft wel een online statement gegeven over de zaak:

“Zoals elke organisatie zijn we gelimiteerd in wat we kunnen melden in de context van legale processen. Sinds de oprichting van Binance zijn onze gebruikers onze eerste prioriteit. Bij problemen proberen we zo adequaat mogelijk onze gebruikers te helpen.”

In het verleden heeft Binance gedupeerden compensaties aangeboden voor geleden verliezen tijdens storingen. Volgens Daignino waren deze aangeboden bedragen ‘verwaarloosbaar’ en kwamen niet in de buurt van de werkelijke geleden verliezen. Onder de benadeelde investeerders die deze compensaties accepteerden hebben sommigen nooit terugbetalingen ontvangen.

De aanklacht vanuit Italië komt voor Binance op een onhandig moment. Het bedrijf is midden in het proces een kantoor te openen in het Zuid-Europese land. Ook probeert Binance in Italië toegelaten te worden op een lijst van leveranciers van virtual assets

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement