Timo Bult Timo Bult
08/02/2020 11:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2020 11:57

Binance CEO Changpeng Zhao: Binance Cloud komt eraan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance CEO Changpeng Zhao: Binance Cloud komt eraan

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

In een Ask Me Anything (AMA) sessie suggereerde de CEO van cryptocurrency exchange Binance, Changpeng Zhao, dat er een nieuwe tak van het bedrijf aankomt met de naam Binance Cloud. Zhao gaf verder niet veel prijs, maar stipte wel aan de nieuwe tak binnen 10 dagen zal worden geïntroduceerd.
Zhao kondigde verder ondersteuning aan voor peer-to-peer (P2P) trading met de Russische roebel. Eerder werd dit alleen ondersteund voor de Chinese renminbi en de Vietnamese dong. Op moment van schrijven is peer-to-peer-verkeer met de Russische roebel al mogelijk middels de Binance app voor Android-telefoons, maar niet op iPhones.
Zhao vertelde:

De cryptocurrency blijft op Binance.com in onze wallet en wordt gedurende de transactie vastgezet. Je kan cash of per banktransactie betalen, of een andere manier die mogelijk is waar je woont. Nadat de verkoper de ontvangst bevestigt zal Binance de transactie voltooien. We zijn de centrale bewaarnemer voor de transactie, maar het fiatgeld blijft in de P2P [peer-to-peer] -transactie. Binance komt in dit geval niet aan het fiatgeld. Binance rekent niets voor deze transacties omdat we meer gebruikers willen aantrekken.

Zowel de verzendpartij als de ontvangstpartij in een P2P-transactie moeten worden geverifieerd op de exchange om het risico op fraude in te perken.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cloud engineer gezocht!

Er schijnt ook een vacature op de website van Binance te staan voor een Senior Cloud Engineer; iets wat het verhaal over Binance Cloud van Zhao tijdens de AMA versterkt. Na de AMA tweette Zhao zelfs een afbeelding van wolken, waarmee hij verwees naar de vermeende cloud-dienst.
Binance staat niet stil en is daarmee op veel vlakken een voorloper onder cryptocurrency exchanges. Met de missie om de vrijheid van geld te vergroten staat cryptocurrency vaak centraal in alles wat het bedrijf doet. Zhao gaf aan dat Binance, nu de markt herstelt, van plan is om meer cryptocurrencies te gaan listen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie