Ivo Melchers Ivo Melchers
06/03/2023 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2023 12:30

Binance CEO ontkent geruchten dat hij zou zijn neergeschoten door FBI

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, heeft een gerucht ontkend dat hij was ‘’neergeschoten’’ door de Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI). Het gerucht ging al enige tijd rond op het Chinese mediaplatform WeChat.

Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance CEO verwijst naar FUD

Hij verwijst op geheel eigen wijze het gerucht de prullenbak in door te refereren naar het getal ‘4’. In het begin van het nieuwe jaar had CZ zijn doelen voor het komende jaar gedeeld en op nummer 4 van die lijst stond het voornemen om FUD (Fear, Uncertainty en Doubt) te negeren. De eerste 3 genoemde doelen waren om zich te concentreren op onderwijs, naleving, evenals product en service.

Het is niet de eerste keer dat een gerucht als deze rond gaat over een grote naam binnen de crypto-industrie. In 2017 gingen er namelijk geruchten rond dat Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum (ETH), destijds zou zijn overleden in een auto-ongeluk. Als reactie op dit gerucht produceerde Buterin een zogenaamde ‘’Proof-of-Life’’ door een selfie te maken met daarin het laatste block van de Ethereum blockchain.

Advertentie

Binance en de FBI

CZ gaf in zijn tweet tevens aan dat het team van Binance juist heel nauw samenwerkt met de FBI. In oktober 2022 werd bekend gemaakt dat Binance.US, de Amerikaanse tak van de cryptobeurs, voormalig FBI-agent BJ Kang had aangenomen. Kang werd ooit ‘’de meest gevreesde man op Wall Street’’ genoemd nadat hij gefotografeerd was toen hij Bernie Madoff arresteerde. Madoff werd schuldig bevonden aan het runnen van het grootste Ponzi-plan in de geschiedenis.

Kang geeft leiding aan de onderzoekseenheid om illegale activiteiten op het platform te bestrijden.

Op 1 maart ontvingen CZ en Brian Shringer, de CEO van Binance.US, een brief van drie Amerikaanse senatoren, Elizabeth Warren, Chris Van Hollen en Roger Marshall, waarin ze meer informatie eisten over de financiële gegevens van Binance. De senatoren beweerden namelijk dat de ‘’weinig beschikbare informatie’’ over de financiële gegevens van Binance suggereert dat de exchange een ‘’broeinest van illegale activiteiten’’ is.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie