Rico Engelbarts
29/10/2018 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2018 07:05

Binance kondigt nieuw blockchain-liefdadigheidsproject aan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
binance_kondigt_nieuw_blockchain_liefdadigheidsproject_aan

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

De door cryptocurrencyexchange Binance opgerichte Blockchain Charity Foundation (BCF), heeft op het World Investment Forum in Zwitserland een nieuw blockchain-donatieproject aangekondigd. Dat meldt Binance in een blogpost op vrijdag 26 oktober. De bijeenkomst werd georganiseerd door de United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD) en werd gehouden op het kantoor van de Verenigde Naties in Genève.


De CEO van Binance, ChangPeng Zhao (CZ), stelde dat de BCF met het nieuwe “blockchain donation portal” haar betrokkenheid bij “het gebruik van blockchain voor het sociale welzijn kan vergroten”. Zhao zei dat Binance alle operationele kosten voor de liefdadigheids-website op zich zal nemen en dat alle donaties rechtstreeks naar de begunstigden zullen gaan. Volgens Zhao helpt de blockchain-technologie om de transparantie van de donaties te verbeteren:

Met verbeterde transparantie kunnen we er zeker van zijn dat alle fondsen voor de juiste doeleinden gebruikt zullen worden. Zodra mensen vertrouwen hebben dat we meer goed kunnen doen, zullen er meer donaties binnenkomen. Met meer donaties die binnenkomen kunnen we nóg meer bereiken.

Volgens Binance zal BCF haar nieuwe platform als eerste gebruiken om geld op te halen voor de slachtoffers van de overstromingen en aardverschuivingen in Oost-Oeganda. Tevens onthulde de exchange dat het gedecentraliseerde blockchain-project van de TRON Foundation reeds een donatie van $3 miljoen heeft toegezegd aan de BCF.
Uit de website van het BCF-project blijkt dat donaties gedaan kunnen worden in Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Binance Coin (BNB).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie