Timo Bult Timo Bult
09/10/2019 17:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2019 17:20

Binance laat Chinezen bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen met WeChat en Alipay, maar voor hoe lang?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance laat klanten bitcoin (BTC), ether (ETH) en tether (USDT) kopen met WeChat en Alipay, maar voor hoe lang?

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges, Binance, gaat naar verluidt twee nieuwe kanalen toevoegen die klanten kunnen gebruiken om bitcoin (BTC), ether (ETH) en stablecoin tether (USDT) te kopen. Dit bevestigt de CEO van het handelsplatform, Changpeng Zhao, in een tweet op woensdag 9 oktober.
Volgens The Block melden verschillende bronnen dat het initiatief op dit moment in de testfase zit. Alleen Android-gebruikers zouden er nog gebruik van kunnen maken. Gebruikers die Binance gebruiken via de iOS-app en de website krijgen later toegang tot de betalingsoptie.
https://twitter.com/cz_binance/status/1181861386525106176
WeChat en Alipay worden door miljoenen mensen in China gebruikt. China staat er echter om bekend streng te zijn wanneer het op cryptocurrencytrading aan komt. Zo zijn cryptocurrency exchanges in het land verboden. Chinezen kunnen echter nog steeds crypto kopen via peer-to-peer (P2P)-platforms en over-the-counter (OTC) desks.
Een woordvoerder van Binance legt aan The Block uit:

Technisch gezien is Binance als P2P-platform zelf NIET geïntegreerd met WeChat/Alipay-betalingen, maar de leveranciers of gebruikers op het platform accepteren WeChat/Alipay-transacties voor cryptohandel, […] Binance biedt alleen de onramp voor OTC-handel door een intermediair platform te bouwen waarop zowel de handelaren als de gebruikers vrij kunnen handelen.

Het is niet zeker hoelang gebruikers via Binance cryptocurrency kunnen kopen met WeChat en Alipay. De twee bedrijven hebben namelijk lang geleden al aangegeven ieder account dat in verband wordt gebracht met crypto-trading te zullen blokkeren. Daarnaast meldt een woordvoerder van Alipay:

Alipay volgt nauwlettend over-the-counter (OTC)-transacties om onregelmatig gedrag te identificeren en naleving van relevante reguleringen te waarborgen. Als transacties worden geïdentificeerd die verband houden met bitcoin of andere virtuele valuta, stoppen we onmiddellijk de relevante betalingsservices,

Of de bevestiging dat klanten uit China cryptocurrency kunnen kopen met WeChat en Alipay voor een enorme instroom zal zorgen uit China is dan ook onwaarschijnlijk. Zo legt een Twitter-gebruiker in reactie op de tweet van Zhao uit:

Binance is nog steeds geblokkeerd in China, dus alleen gebruikers met specifieke VPN’s kunnen Binance openen en WeChat/Alipay-transacties worden gecontroleerd …

Goed nieuws, maar je laat het lijken alsof de Chinese retail-sluisdeuren op het punt staan om te openen, dit is helemaal niet het geval.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie