Timo Bult Timo Bult
09/10/2019 17:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2019 17:20

Binance laat Chinezen bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen met WeChat en Alipay, maar voor hoe lang?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance laat klanten bitcoin (BTC), ether (ETH) en tether (USDT) kopen met WeChat en Alipay, maar voor hoe lang?

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges, Binance, gaat naar verluidt twee nieuwe kanalen toevoegen die klanten kunnen gebruiken om bitcoin (BTC), ether (ETH) en stablecoin tether (USDT) te kopen. Dit bevestigt de CEO van het handelsplatform, Changpeng Zhao, in een tweet op woensdag 9 oktober.
Volgens The Block melden verschillende bronnen dat het initiatief op dit moment in de testfase zit. Alleen Android-gebruikers zouden er nog gebruik van kunnen maken. Gebruikers die Binance gebruiken via de iOS-app en de website krijgen later toegang tot de betalingsoptie.
https://twitter.com/cz_binance/status/1181861386525106176
WeChat en Alipay worden door miljoenen mensen in China gebruikt. China staat er echter om bekend streng te zijn wanneer het op cryptocurrencytrading aan komt. Zo zijn cryptocurrency exchanges in het land verboden. Chinezen kunnen echter nog steeds crypto kopen via peer-to-peer (P2P)-platforms en over-the-counter (OTC) desks.
Een woordvoerder van Binance legt aan The Block uit:

Technisch gezien is Binance als P2P-platform zelf NIET geïntegreerd met WeChat/Alipay-betalingen, maar de leveranciers of gebruikers op het platform accepteren WeChat/Alipay-transacties voor cryptohandel, […] Binance biedt alleen de onramp voor OTC-handel door een intermediair platform te bouwen waarop zowel de handelaren als de gebruikers vrij kunnen handelen.

Het is niet zeker hoelang gebruikers via Binance cryptocurrency kunnen kopen met WeChat en Alipay. De twee bedrijven hebben namelijk lang geleden al aangegeven ieder account dat in verband wordt gebracht met crypto-trading te zullen blokkeren. Daarnaast meldt een woordvoerder van Alipay:

Alipay volgt nauwlettend over-the-counter (OTC)-transacties om onregelmatig gedrag te identificeren en naleving van relevante reguleringen te waarborgen. Als transacties worden geïdentificeerd die verband houden met bitcoin of andere virtuele valuta, stoppen we onmiddellijk de relevante betalingsservices,

Of de bevestiging dat klanten uit China cryptocurrency kunnen kopen met WeChat en Alipay voor een enorme instroom zal zorgen uit China is dan ook onwaarschijnlijk. Zo legt een Twitter-gebruiker in reactie op de tweet van Zhao uit:

Binance is nog steeds geblokkeerd in China, dus alleen gebruikers met specifieke VPN’s kunnen Binance openen en WeChat/Alipay-transacties worden gecontroleerd …

Goed nieuws, maar je laat het lijken alsof de Chinese retail-sluisdeuren op het punt staan om te openen, dit is helemaal niet het geval.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie