Ivo Melchers Ivo Melchers
23/10/2022 07:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2022 07:30

Binance ontkent UNI van klanten te gebruiken voor Uniswap stemmen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld,

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

Deze week meldde Hayden Adams, oprichter van Uniswap (UNI), dat Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, wellicht UNI tokens van zijn klanten zou gebruiken voor het governance protocol binnen het platform. Het leek erop dat Binance van plan was om een proposal voor te stellen waarin Uniswap de BNB Smart Chain zou gaan ondersteunen en dat zou doen met de UNI van zijn klanten. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, verklaart in een reactie op Twitter dat het om een misverstand gaat.

Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Stemmen op Uniswap

Uniswap is een populaire decentrale cryptocurrencies-exchange, of DEX, dat draait op de Ethereum (ETH) blockchain. UNI is de bijbehorende governance token, wat inhoudt dat tokenhouders deze tokens kunnen gebruiken om te stemmen over nieuwe ontwikkelingen aan het platform. 1% van de totale hoeveelheid UNI is vereist om een voorstel te doen waar andere tokenhouders op kunnen stemmen. 4% van de totale hoeveelheid tokens moet hebben gestemd met ‘ja’ om een voorstel door te voeren. Holders van deze cryptocurrency kunnen zelf stemmen met hun tokens, of kunnen ervoor kiezen om hun tokens samen te voegen in een pool met andere uniswap holders. Hiermee zou het een andere entiteit selecteren om te mogen stemmen met hun UNI tokens.

Advertentie

Voting power van Binance

De wallet van Binance heeft nu genoeg UNI om meer dan 13,2 miljoen stemmen uit te brengen op DAO governance proposals. Adams liet weten dat Binance de op één na grooste delegate is van het platform. Binance heeft in totaal 5,9% van de voting power en vergeleken met de totale hoeveelheid UNI heeft de wallet nu 1,3%. Doordat dit percentage hoger is dan de eerder genoemde 1%, is Binance dus in staat om een proposal voor te stellen. Het percentage relatief op de totale hoeveelheid UNI tokens is echter te laag om ook een voorstel meteen door te voeren.

Echter blijkt het dus om een misverstand te gaan. Changpeng Zhao gaf aan dat Binance momenteel in gesprek is om het proces te verbeteren om te voorkomen dat er in de toekomst opnieuw zulke misverstanden zullen ontstaan.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie